Alexis Tsipras-Federica Mogherini, discuție telefonică. Critică UE pentru sancțiunile împotriva Rusiei

Noul premier al Greciei, Alexis Tsipras, nu susține declarațiile unor lideri din UE cu privire la necesitatea discutării și adoptării de noi sancțiuni la adresa Rusiei, în contextul escaladării tensiunilor din estul Ucrainei. 

Mass-media din Grecia notează că Alexis Tsipras i-a acuzat pe liderii UE că "nu s-au consultat cu Grecia" atunci când au făcut declarațiile cu privire la necesitatea adoptării de sancțiuni la adresa Moscovei.

Alexis Tsipras ar fi nemulțumit că UE "eludează procedurile stabilite", care prevăd un consens pentru adoptarea deciziilor importante, precum și în legătură cu faptul că UE "nu a obținut acordul Greciei" pentru sancțiunile împotriva Rusiei. Observațiile lui Alexis Tsipras au fost exprimate într-o discuție telefonică pe care a avut-o cu șefa diplomației europene, Federica Mogherini.

O reuniune a miniștrilor de externe ai țărilor din UE este planificată să aibă loc joi. Urmează să se discute despre posibilitatea adoptării de noi sancțiuni împotriva Rusiei. Miercuri, subiectul va fi discutat și de reprezentanții permanenți ai țărilor din UE la Bruxelles.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel