Președintele ceh a suferit un șoc și a ajuns direct în spital după victoria surpriză a Opoziției la parlamentare

Facebook - Miloș Zeman
Facebook - Miloș Zeman

Președintele ceh, Miloș Zeman, a ajuns în spital. 

Președintele ceh, Miloș Zeman, a fost dus la spital, în contextul unei răsturnări de situație politice, după o victorie surpriză a opoziției la alegerile parlamentare, scrie BBC.

Zeman, de 77 de ani, este fumător și a consumat alcool, iar în prezent folosește un scaun cu rotile și suferă de diabet. El urma să conducă discuțiile privind formarea unui nou guvern după votul de sâmbătă.

Zeman se află la terapie intensivă

Directorul Spitalului Militar Central din Praga a declarat că Zeman se află în terapie intensivă pentru complicații cauzate de o afecțiune cunoscută în istoricul său medical.

"Cunoaștem cu precizie diagnosticul, ceea ce ne permite să aplicăm tratamentul", a spus directorul Miroslav Zavoral, dar a adăugat că nu va oferi alte detalii conform cererii președintelui.

Informațiile oficiale spun că președintele suferă de ”deshidratare”

Biroul lui Zeman a spus anterior că președintele suferă de epuizare și deshidratare, după ce luna trecută a petrecut opt ​​zile la spital. Președintele a fost dus duminică dimineață la castelul prezidențial din apropierea capitalei Praga, la scurt timp după o întâlnire cu premierul Andrej Babis.

Imaginile difuzate de mass-media cehă arată personalul spitalului susținând capul președintelui atunci când acesta a intrat în spital.

Comuniștii cehi ratează intrarea în Parlament după 73 de ani. Partidul Piraților ar putea intra la guvernare

Comuniștii nu au intrat în Parlamentul din Cehia pentru prima dată din 1948 în urma alegerilor legislative de sâmbătă. Scrutinul a fost câștigat de o coaliție de dreapta. Pentru a avea majoritate, coaliția ar putea invita la guvernare Partidul Piraților.

Pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial, alegătorii cehi i-au lăsat pe comuniști în afara Parlamentului, anunță Reuters.

Comuniștii au avut doar 3,6% din totalul voturilor și nu au atins pragul minim de 5%. Liderul partidului a demisionat imediat după ce a aflat rezultatul alegerilor.

O surpriză este considerată victoria forțelor de opoziție. Coaliţia Împreună de centru-dreapta a învins în alegerile legislative din Cehia formațiunea ANO a premierului Andrej Babis.

Babis, 67 de ani, s-a confruntat cu un val de critici în campanie, fiind acuzat de proasta gestionare a pandemiei de coronavirus, creșterea datoriilor și administrarea propriilor interese de afaceri. El a negat toate acuzațiile.

După numărarea a 99,7% din secțiile de votare, coaliția Împreună are 27,72% din voturi iar ANO 27,20%.

În Parlamentul ceh vor intra și Partidul Piraților și Partidul Primarilor care vor fi invitate să participe la guvernare. Toate forțele de opoziție au 108 din 200 locuri în Parlament și pot forma Guvernul, potrivit Mediafax.

Premierul Cehiei cere primirea României în Schengen

Spaţiul de liberă circulaţie Schengen nu este funcţional în acest moment, a declarat sâmbătă premierul ceh Andrej Babis, într-un interviu acordat ziarului Pravo, el argumentând că acordul privind acest spaţiu încheiat în anul 1985 nu este în măsură, cu membrii săi actuali, să-şi îndeplinească misiunea de a oferi protecţia coerentă a frontierelor externe şi libera circulaţie în interiorul UE, consemnează website-ul francez News-24.

Nu a fost mai bine nici în timpul valului migrator din 2015, când singurul care a apărat frontierele Schengen a fost (premierul ungar) Viktor Orban, care a construit un gard împotriva migranţilor, a remarcat şeful guvernului ceh.                   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel