Preşedintele brazilian a prezentat scuze pentru că i-a spus unei deputate că ea "nu merită" să fie violată

Prezent la Londra, pentru funerariile Reginei, Bolsonaro critică liberalizarea drogurilor, avortului şi "ideologia de gen"
Prezent la Londra, pentru funerariile Reginei, Bolsonaro critică liberalizarea drogurilor, avortului şi "ideologia de gen"

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a prezentat joi scuze, în conformitate cu un ordin al justiţiei, pentru că i-a spus unei deputate că ea "nu merită" să fie violată, informează vineri AFP.

"În aplicarea ordinului judiciar, cer public scuze pentru cuvintele mele adresate deputatei federale Maria do Rosario Nunes", a declarat Bolsonaro într-o "notă de retractare" publicată de Preşedinţia braziliană.

Incidentul a avut loc în 2003. În timpul unei altercaţii cu Maria do Rosario, de la Partidul Muncitorilor (PT, stânga), Bolsonaro, pe atunci deputat, a spus: "Nu te-aş viola, pentru că nu o meriţi".

În 2014, el a comentat declaraţiile sale pentru publicaţia Zero Hora, confirmându-le. "Ea nu merită să fie violată, pentru că este foarte urâtă, nu este genul meu, nu aş viola-o niciodată. Nu sunt un violator, însă, dacă aş fi unul, nu aş viola-o, pentru că nu o merită", a dezvoltat el.

În nota dată publicităţii joi, preşedintele de extremă dreapta al Braziliei încearcă să-şi motiveze afirmaţiile. "În cadrul unei dezbateri aprinse, i-am răspuns că ea 'nu ar merita să fie violată'", a notat Bolsonaro. El a adăugat că "femeile braziliene constituie o prioritate" a mandatului său şi că "aceasta a fost şi va fi întotdeauna demonstrat prin acţiuni concrete".

Retractarea lui Bolsonaro a avut loc chiar în ultima zi a termenului ce i-a fost stabilit la 23 mai de un tribunal din Brazilia şi împotriva căruia el înaintase un ultim recurs după o serie de apeluri.

În afară de prezentarea de scuze, Bolsonaro a fost condamnat la plata unei indemnizaţii de 10.000 de reali (circa 2.000 de euro), care să se adauge unei amenzi a cărei valoare nu a fost divulgată. 

Vezi și: Brazilia. Conturile fiului cel mare al preşedintelui, sub lupa anchetatorilor într-o investigaţie de corupţie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel