Brazilia. Conturile fiului cel mare al preşedintelui, sub lupa anchetatorilor într-o investigaţie de corupţie

Un tribunal brazilian a autorizat examinarea documentelor bancare şi fiscale referitoare la Flavio Bolsonaro, fiul preşedintelui Jair Bolsonaro, în cadrul unei anchete lansate pentru corupţie şi spălare de bani, relatează marţi Reuters, Efe şi Xinhua.

Flavio Bolsonaro (38 de ani), care este senator şi până anul trecut a fost deputat, ar fi declarat salarii generoase pentru personalul său parlamentar, din care însă ar fi primit înapoi circa 80%.

Împreună cu el este anchetat şi fostul său şofer Fabricio Queiroz, căruia anchetatorii i-au găsit în conturi sume mult superioare veniturilor declarate. Queiroz, fost poliţist, ar avea strânse legături cu grupări paramilitare periculoase din Rio de Janeiro, conform anchetatorilor.

Potrivit Consiliului de control al activităţilor fiscale Coaf, aparţinând de guvernul brazilian, prin conturile lui Queiroz au circulat în decurs de un an 1,2 milioane de reali (circa 320.000 de dolari), într-o perioadă în care acesta câştiga mai puţin de 20.000 de reali (5.500 dolari) pe lună.

Anchetatorii au mai stabilit că acesta a depus 24.000 de reali (6.400 dolari) într-un cont al lui Michelle Bolsonaro, soţia preşedintelui Jair Bolsonaro, care nu a declarat aceşti bani.

Flavio Bolsonaro a negat că ar fi comis vreo neregulă şi a insistat că ancheta vizează subminarea administraţiei conduse de tatăl său, ales preşedinte anul trecut.

Procurorii federali au primit autorizarea de a examina înregistrările bancare în acest caz la sfârşitul lui aprilie, a menţionat luni cotidianul brazilian O Globo. Anchetatorii vor analiza conturile fiului cel mare al preşedintelui din perioada ianuarie 2007 - decembrie 2018 şi înregistrările fiscale dintre 2008 şi 2018. Ancheta a fost lansată în februarie, în urma unei creşteri inexplicabile a veniturilor lui Flavio Bolsonaro, care a achiziţionat între altele cel puţin două apartamente de lux la Rio de Janeiro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel