Presa rusă scrie despre un ATAC TERORIST asupra fostului ministru al Apărării din Donețk. Moscova EVACUEAZĂ personalul diplomatic din Ucraina

Foto cu caracter ilustrativ / Sursa: Captură video Pervîi Kanal
Foto cu caracter ilustrativ / Sursa: Captură video Pervîi Kanal

Presa rusă scrie despre un atac terorist asupra fostului ministru al Apărării din Donețk. Între timp, Moscova evacuează personalul ambasadelor și consulatelor din Ucraina.

În Donețk, s-ar fi încercat un atac asupra fostului ministru al Apărării din Republica Populare Donețk, potrivit Ministerului Securității de Stat al RPD, scrie Interfax.

”Astăzi, 22 februarie, la ora 16:32, în apropierea intersecției străzilor Lazarenko și Tsusimskaya, s-a încercat comiterea unui act terorist împotriva fostului ministru al Apărării al RPD, Vladimir Kononov. În urma exploziei, un rezident local a fost rănit de o mină explozivă. S-a stabilit că acesta era în drum spre o întâlnire cu Vladimir Kononov.", se arată în comunicat.

În urma exploziei a fost deschis un dosar penal și sunt în derulare măsuri operaționale și de investigație, a adăugat Ministerul Securității de Stat din Republica Populară Donețk.

VEZI ȘI: Mașina reprezentantului Republicii Populare Lugansk a EXPLODAT

Rusia evacuează personalul ambasadelor și consulatelor sale din Ucraina

Conducerea rusă a decis să evacueze angajații misiunilor străine din Ucraina, evacuarea urmând să fie efectuată în viitorul apropiat, a anunțat Ministerul rus de Externe.

Declarația Ministerului de Externe, postată marți pe site-ul Ministerului de Externe, spune că din 2014, Ambasada Rusiei la Kiev și consulatele generale ale Rusiei la Odesa, Lvov și Harkov au fost supuse atacurilor repetate.

”În mod regulat, au fost organizate provocări împotriva Centrului Rus pentru Știință și Cultură de la Kiev, s-au adus prejudicii sănătății conducătorului acestuia și s-au produs pagube proprietății Centrului. De asemenea, diplomații ruși au devenit obiectul unor acțiuni agresive. Au primit amenințări cu violență fizică. A fost comisă incendierea vehiculelor lor. Contrar obligațiilor care le revin în temeiul Convențiilor de la Viena privind relațiile diplomatice și consulare, autoritățile de la Kiev nu au reacționat la ceea ce se întâmpla”, se arată în comunicat.

”În circumstanțele actuale, sarcina noastră principală este să avem grijă de diplomații ruși și de angajații Ambasadei și Consulatelor Generale. Pentru a le proteja viața și siguranța, conducerea rusă a decis evacuarea personalului misiunilor ruse externe în Ucraina, care va fi implementată în viitorul foarte apropiat”, se spune în declarația Ministerului rus de Externe.

Un militar ucrainean a fost ucis, iar alţi şase au fost răniţi în Donbas

Un militar ucrainean a fost ucis, iar alţi şase au fost răniţi, marţi, în confruntări cu insurgenţi separatişti proruşi, în regiunile Lugansk şi Doneţk, anunţă armata ucraineană, conform cotidianului Le Figaro.

"Un militar a fost ucis în regiunea Lugansk", a declarat Pavlo Kovalciuk, un purtător de cuvânt al armatei ucrainene.

Alţi şase militari ucraineni au fost răniţi în diverse incidente produse marţi în Donbas. Confruntările militare s-au intensificat în ultima săptămână în regiunile separatiste din estul Ucrainei. Criza riscă să escaladeze în contextul în care armata rusă ar putea interveni în scurt timp în aceste regiuni, după ce preşedintele Vladimir Putin le-a recunoscut luni independenţa. O intervenţie militară rusă riscă să întâmpine rezistenţa puternică a armatei ucrainene, care în ultimele ore a mobilizat trupe pe linia de contact din Donbas, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel