Preotul Dumitru Chiorbeja a murit pe scaunul de spovedanie din biserică

Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

Preotul Dumitru Chiorbeja, parohul de la Dreptu, comuna Poiana Teiului, județul Neamț, a murit în timp ce îi spovedea pe credincioși. 

Preotul Dumitru Chiorbeja, parohul de la Dreptu, comuna Poiana Teiului, județul Neamț, s-a stins din viață pe 20 noiembrie a.c., în biserica satului. Atunci, Dumitru Chiorbeja spovedea enoriașii pe care urma să-i împărtășească a doua zi. 

Născut în 1952, la Dreptu, Dumitru Chiorbeja a slujit în această parohie timp de aproape patru decenii. Alți zece ani i-a petrecut la biserici din județul Suceava.

În urma sa au rămas trei fii, dintre care unul este preotul Parohiei Cinstirea Icoanei Maicii Domnului cea de toţi fericită din Haugesund, Norvegia. Ceilalți doi copii ai preotului Dumitru Chiorbeja lucrează în cadrul Ministerului Apărării Naționale.   

Parohul din Ceahlău, Mihai Damian, a declarat că "la Parohia Dreptu, s-a dovedit a fi un bun slujitor a lui Dumnezeu şi un harnic gospodar. A pictat biserica parohială, care a fost sfinţită la data de 4 octombrie 1998, de către Prefericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii  Ortodoxe Române, în vremea slujirii ca Mitropolit al Moldovei şi al Bucovinei. Cu acest prilej, i-a fost acordată distincţia de iconom stavrofor", potrivit doxologia.ro.

La finele lunii octombrie a murit stareţul Mănăstirii Bixad, arhimandritul Emanuil Rus

Stareţul Mănăstirii Bixad, din judeţul Satul Mare, dr. arhimandrit Emanuil Rus, s-a stins din viaţă la vârsta de 68 de ani, a anunţat, la finele lunii octombrie a.c., Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului.

'Cu durere în suflet, dar şi cu multă nădejde în mila şi mângâierea care vin de la Dumnezeu, aducem la cunoştinţa slujitorilor sfintelor altare, a vieţuitorilor din mănăstiri şi a tuturor credincioşilor, că Preacuviosul Părinte Arhim. Emanuil Rus, stareţul Mănăstirii 'Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel' Bixad din Protopopiatul Ortodox Român Oaş, a trecut la Domnul în ziua de joi, 28 octombrie 2021, la vârsta de 68 de ani. Ierarhii Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului, dimpreună cu părinţii slujitori din Sfânta noastră Episcopie, cu monahii şi monahiile, transmit un mesaj de condoleanţe, mângâiere, întărire şi alinare sufletească pentru vieţuitorii Sfintei Mănăstiri Bixad, dar şi pentru toţi cei care l-au cunoscut pe părintele stareţ Emanuil', se arăta în comunicatul Episcopiei. (Știrea, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel