Preot ortodox, împuşcat în Lyon. Suspect ARESTAT

arma de vantoare
arma de vantoare

Un suspect a fost arestat după ce un preot ortodox grec a fost împuşcat şi rănit grav sâmbătă în oraşul francez Lyon, a declarat o sursă din cadrul poliţiei, informează DPA.

Sursa nu a putut confirma dacă persoana este atacatorul. Potrivit FranceInfo, un individ a tras două focuri cu o puşcă de vânătoare nimerindu-l pe preot în abdomen.

O altă sursă de poliţie a spus că preotul a fost în măsură să spună serviciilor de urgenţă, când au sosit, că nu l-a recunoscut pe atacator. Potrivit Reuters, un oficial guvernamental grec l-a identificat pe preot ca fiind Nikolaos Kakavelakis. Autorul atacului a fugit de la faţa locului după ce a tras în prelat care se afla în afara bisericii, a informat poliţia anterior.

Autorităţile locale şi procurorii au spus că nu sunt clare încă motivele acestui act şi nu au indicat dacă este legat de terorism. Parchetul din oraş a deschis o anchetă pentru tentativă de crimă. La Paris, ministrul de interne Gerald Darmanin a creat o celulă de criză la minister.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a condamnat atacul într-un tweet, subliniind că libertatea conştiinţei este un drept pentru toată lumea din Europa şi trebuie respectat, în timp ce violenţa este intolerabilă, notează Agerpres.

Vezi și Preot ortodox, ÎMPUȘCAT în fața unei biserici din Lyon. Nou ATENTAT în Franța - video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel