Premiul Nobel pentru Economie, decernat. Cine sunt câştigătorii

nobel pace
nobel pace

Premiul Nobel pentru Economie pe anul 2016 a fost atribuit americano-britanicului Oliver Hart și finlandezului Bengt Holmstrom pentru contribuția lor la teoria contractului, a anunțat luni, la Stockholm, Comitetul Nobel.

Născut în 1948 la Londra, Oliver Hart este profesor la Universitatea Harvard iar Bengt Holmstrom, născut în 1949 la Helsinki, este profesor la Universitatea Massachusetts Institute of Technology (MIT). Oliver Hart și-a obținut doctoratul la Universitatea Princeton în anul 1974 iar Holmstrom și-a obținut doctoratul la Universitatea Stanford.

"Munca lor a pus bazele pentru conceperea de politici și instituții în multe domenii, de la legislația falimentului la politici constituționale", a explicat juriul. "Grație muncii depuse de Oliver Hart și Bengt Holmstrom avem acum instrumentele pentru a analiza nu doar termenii financiari ai contractelor dar și alocarea contractuală a drepturilor de control, a drepturilor de proprietate și a drepturilor de decizie între părți", a adăugat juriul.

Contractele afectează toate aspectele societății, a precizat președintele juriului, Per Stromberg, citând drept exemple contractele de asigurări, contractele de angajare sau contractele de vânzări, relatează Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel