Premierul Spaniei anunță ajutoare de încă 10 mld. euro. Suma totală se ridică la 45 mld. euro

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Premierul spaniol a anunțat încă un pachet social de zece miliarde euro.

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunțat că va oferi populației alte zece miliarde de euro pentru a ajuta cu criza costului vieții după invazia Rusiei în Ucraina, conform BBC. Guvernul a promis că „va proteja clasa de mijloc și muncitorii de creșterea prețurilor la energie și alimente”, asigură el.

Propunerile includ tăieri ale TVA-ului și plăți unice de 200 de euro pentru milioane de gospodării cu venituri mai mici de 27.000 de euro pe an. Este al treilea pachet social al Spaniei din acest an, ducând suma totală la 45 miliarde euro.

Spania a ajuns să aibă cea mai mică inflație din UE

Spania a coborât cu succes rata inflației în ultimele luni, până la 6,8%, reușind să treacă astfel pe primul loc în UE. Chiar dacă inflația este din nou sub nivelul de dinaintea invaziei rusești, prețurile la mâncare sunt încă foarte mari.

Pachetul „anticriză” are ca scop combaterea creșterii prețurilor și stimularea economiei pentru anul care urmează, iar guvernul de stânga plănuiește să continue încă șase luni să taxeze mai puțin gazul și electricitatea.

Subvenții și plafonări pentru mâncare și transportul în comun

Pe lângă ajutoarele sociale care vizează 4,2 milioane de gospodării, guvernul continuă să subvenționeze transportul în comun. Totuși, reducerea de 20 de eurocenți per litru de carburant va dispărea pentru majoritatea populației.

În plus, Sanchez a promis că va elimina taxa pe valoare adăugată pentru alimentele de bază cum ar fi pâinea, laptele, brânza, ouăle, fructele și legumele. Pe lângă acest lucru, taxele vor fi micșorate și pentru uleiul de gătit și paste. La rândul lor, locuințele nu vor putea fi decuplate de la gaz și electricitate în caz de neplată până la finalul anului 2023.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel