Premierul Poloniei îi îndeamnă pe Macron, Scholz și Johnson să viziteze Kievul

Sursă foto: Facebook Mateusz Morawiecki
Sursă foto: Facebook Mateusz Morawiecki

Mateusz Morawiecki le cere celor mai importanți lideri europeni să meargă la Kiev, pentru a-și manifesta sprijinul pentru statul ucrainean.

Mateusz Morawiecki le-a cerut președintelui francez Emmanuel Macron, premierului britanic Boris Johnson și cancelarului german Scholz să viziteze Kievul și să-și arate sprijinul pentru Ucraina.

„Fac apel către președintele Macron, premierul Johnson și cancelarul Scholz să viziteze Kievul. Să-și arate sprijinul pentru Ucraina”, a fost îndemnul premierului din Polonia.

De asemenea, premierul polonez și-a exprimat satisfacția față de sancțiunile suplimentare impuse Rusiei, dar a avertizat că renunțarea la resursele din Rusia reprezintă o problemă.

„Astăzi, Bruxelles-ul vorbește în poloneză. Ei sunt dependenți de Putin în Occident, dar continuăm să facem presiuni să renunțe la acele resurse. Un exemplu în acest sens este planul guvernului italian de a se îndepărta de energia rusă până în 2025”, a mai zis Morawiecki, potrivit RMX.

Jaroslaw Kaczyński: Cred că este necesară o misiune NATO de menținere a păcii în Ucraina

O misiune internațională de menținere a păcii cu capacitate militară ar trebui trimisă în Ucraina, a sugerat liderul partidului de guvernământ al Poloniei în timpul unei întâlniri simbolice la Kiev.

„Cred că este necesar să avem o misiune pentru menținerea păcii - NATO, eventual o structură internațională mai largă, dar o misiune care să se poată apăra, care va opera pe teritoriul ucrainean“, a spus Jaroslaw Kaczynski.

El a făcut sugestia la o conferință de presă în capitala Ucrainei, unde s-a întâlnit în seara zilei de marți cu președintele țării Volodymyr Zelensky. Kaczyński a fost însoțit de primi-miniștrii Poloniei, Republicii Cehe și Sloveniei.

Liderii central-europeni au făcut călătoria riscantă la Kiev cu trenul, într-o manifestare de sprijin pentru Ucraina, conform BBC (citește continuarea AICI).

Polonia intenţionează să achiziţioneze de urgenţă drone americane Reaper

Polonia intenţionează să achiziţioneze drone MQ-9 Reaper din SUA printr-o procedură specială, accelerată, şi are în vedere şi alte achiziţii la o dată ulterioară, în condiţiile creşterii îngrijorărilor de securitate la trei săptămâni după ce Rusia a invadat Ucraina, transmite Reuters, citat de Agerpres.

'Plănuim să achiziţionăm de urgenţă primele sisteme aeriene fără pilot MQ-9 Reaper. Vorbim despre livrarea câtorva sisteme', a declarat într-un interviu locotenent-colonelul Krzysztof Platek, purtător de cuvânt al Agenţiei pentru armamente din cadrul Ministerului Apărării.

În paralel, Polonia continuă programul Zefir în care este negociată achiziţia de aparate de zbor fără pilot din clasa MALE, a spus Platek.

Polonia speră că primele drone îi vor fi livrate până la sfârşitul acestui an (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel