Premierul Israelului, Netanyahu, răspunde la atacul fără precedent din SUA

Foto: AFP
Foto: AFP

Premierul israelian Benjamin Netanyahu crede că este atacat de oficialii americani pentru că apără Israelul. Referindu-se la articolul din presa americană în care Netanyahu era descris de reprezentanți ai administrației Obama drept un "laș", ministrul israelian de Externe, Yair Lapid, a recomandat americanilor să nu rezolve crizele în public.

Netanyahu a reacționat după ce înalți oficiali ai Washingtonului au declarat în presa americană, sub protecția anonimatului, că premierul Israelului este un "laș" interesat doar în propria supraviețuire politică.

"Respect legăturile noastre cu SUA", a spus Netanyahu în Knesset (Parlamentul israelian). "Nu sunt pregătit să fac concesii de natură să pună țara noastră în pericol", a adăugat el.

Cu privire la recentele planuri de a construi noi așezări în Estul Ierusalimului, Netanyahu a spus că acestea Israelul respectă libertatea religioasă a tuturor credințelor.

"Interesul nostru vital, în primul rând securitatea noastră și un Ierusalim unificat, nu sunt principalele interese are oficialilor aninomi care au atacat guvernul și pe mine personal. Sunt atacat doar pentru că apăr Statul Israel. În ciuda tuturor atacurilor împotriva mea, sunt pregătit să apăr țara noastră și pe israelieni", a spus Netanyahu. 

Ministrul de Finanețe Lapid a declarat că "nimeni din Israel  nu se bucură când aude astfel de comentarii despre prim-ministru. Acum câteva zile am spus că există o criză reală în relațiile SUA - Israel și ea trebuie gestionată cu responsabilitate. Înalții oficiali ai Washingtonului și din guvernul nostru trebuie să rezolve crizele în spatele scenei pentru că relațiile dintre cele două țări au o importanță strategică și se bazează pe o prietenie profundă.

Oficiali ai Washingtonului: Netanyahu, un laș. Obama e roșu de furie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel