Premierul Cehiei cere primirea României în Schengen

Premierul Cehiei cere primirea României în Schengen  /  Sursă foto: Facebook Andrej Babis
Premierul Cehiei cere primirea României în Schengen / Sursă foto: Facebook Andrej Babis

Premierul Cehiei își dorește acceptarea României și statelor din Balcani în Spațiul Schengen.

Spaţiul de liberă circulaţie Schengen nu este funcţional în acest moment, a declarat sâmbătă premierul ceh Andrej Babis, într-un interviu acordat ziarului Pravo, el argumentând că acordul privind acest spaţiu încheiat în anul 1985 nu este în măsură, cu membrii săi actuali, să-şi îndeplinească misiunea de a oferi protecţia coerentă a frontierelor externe şi libera circulaţie în interiorul UE, consemnează website-ul francez news-24.

Nu a fost mai bine nici în timpul valului migrator din 2015, când singurul care a apărat frontierele Schengen a fost (premierul ungar) Viktor Orban, care a construit un gard împotriva migranţilor, a remarcat şeful guvernului ceh.

Babis vrea inclusiv acceptarea Serbiei



Majoritatea migranţilor sosesc pe mare, aşadar este absurd ca ţări precum Bulgaria şi Croaţia, care controlează coastele europene ale Mării Negre şi, respectiv, ale Mării Adriatice, să nu facă parte din Schengen, consideră Andrej Babis. Să acceptăm Bulgaria, România, Serbia (ţară nemembră a UE n.red) şi Croaţia în spaţiul Schengen; să avem o strategie clară faţă de Balcanii occidentali şi să apărăm Europa împotriva migraţiilor ilegale la frontierele sale externe, a îndemnat el.

Celelalte etape necesare pentru a rezolva această problemă ar trebui să includă lupta împotriva traficanţilor de fiinţe umane şi semnarea de acorduri cu Turcia, Maroc, Algeria, Tunisia şi Libia, ţări traversate de refugiaţii care vin în Europa, a sugerat în continuare şeful guvernului de la Praga.

El a mai justificat necesitatea de a proteja Europa în faţa afluxului de migranţi prin faptul că Danemarca, Suedia şi Austria, care au primit toate migranţi în 2015, acum îi resping, notează Agerpres.

Premierul care a fost atacat cu ouă în timpul campaniei electorale

Premierul ceh Andrej Babis a fost atacat cu ouă în timpul unei apariţii în campania electorală.

Incidentul a avut loc sâmbătă la domiciliul său din Pruhonice, de lângă Praga, cu două luni înaintea alegerilor parlamentare, potrivit agenţiei de ştiri CTK, transmite duminică dpa, scrie Agerpres.

Gărzile de corp l-au condus pe şeful guvernului la o cafenea din apropiere.

Premierul Babis a declarat pentru CNN Prima News că a fost atacat de oponenţii măsurilor anti-COVID-19 ale guvernului său: "M-au lovit în cap - şi o tânără a primit o cană de bere" (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel