Premierul care a fost atacat cu ouă în timpul campaniei electorale

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Premierul ceh Andrej Babis a fost atacat cu ouă în timpul unei apariţii în campania electorală.

Incidentul a avut loc sâmbătă la domiciliul său din Pruhonice, de lângă Praga, cu două luni înaintea alegerilor parlamentare, potrivit agenţiei de ştiri CTK, transmite duminică dpa, scrie Agerpres.

Gărzile de corp l-au condus pe şeful guvernului la o cafenea din apropiere.

Premierul Babis a declarat pentru CNN Prima News că a fost atacat de oponenţii măsurilor anti-COVID-19 ale guvernului său: "M-au lovit în cap - şi o tânără a primit o cană de bere".

Cruci pictate pe jos



Înaintea apariţiei sale, criticii premierului pictaseră deja sute de cruci albe pe jos. Ei au spus că vor să comemoreze în acest mod cele peste 30.300 de persoane ucise în pandemie.

Conform ultimelor sondaje, partidul populist ANO al premierului Babis se află în fruntea preferinţelor electoratului cu 26% din voturi, urmat de alianţa partidului liberal-conservator Spolu, cu 21,5 %.

Alianţa dintre Partidul Piraţilor şi Partidul Primarului ar obţine 20%. Agenţia de sondare a opiniei publice Median a chestionat 1.078 de persoane cu vârsta de peste 18 ani, în perioada 1-31 iulie. 

Premierul unei alte țări, lovit cu un bolovan în cap

Premierul țării caraibiene Sfântul Vicențiu și Grenadinele a fost spitalizat, după ce a fost rănit în timpul unor manifestații împotriva obligativității vaccinării. Conform BBC, Ralph Gonsalves trecea printr-o mulțime adunată în afara parlamentului când a fost lovit în cap de un bolovan. Imaginile îl înfățișează pe bărbat plin de sânge, în timp ce este escortat de la fața locului.

Ministrul Finanțelor din țara caraibiană a spus că bărbatul a fost transferat în Barbados pentru un RMN la recomandarea personalului medical. Protestatarii s-au adunat joi pentru a demonstra împotriva planurilor de a obliga personalul medical să se vaccineze împotriva Covid-19.

Țara Sfântul Vicențiu și Grenadinele se află în Sudul Caraibelor și este alcătuită din 32 de insule. De la începutul pandemiei, micuța națiune a înregistrat 2.298 de cazuri de infectare, dar și 12 decese. Aproximativ 9% din populație s-a și vaccinat împotriva bolii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel