Premieră la o universitate de stat: Niciun student în anul I

liberia_students
liberia_students

Situație fără precedent la o universitate de stat. Niciunul din cei aproape 25.000 de tineri care au participat la examenul de admitere în învățământul superior nu a reușit să promoveze testul.

Potrivit BBC, Universitatea din Liberia, una dintre cele două universităţi de stat, își va deschide porțile în luna septembrie, însă nu pentru studenți în anul I.

Ministrul Educaţiei al Liberiei, Etmonia David-Tarpeh, este uimită de rezultatul înregistrat la examenul de admitere la această universitate și a anunțat că se va întâlni cu oficialii instituției de învățământ pentru a discuta acest eşec.

Pe de altă parte, reprezentanţii universităţii susțin că “Studenţilor le lipseşte entuziasmul şi nu au cunoştinţe de bază de limba engleză”.

Recent, preşedintele Liberiei, Ellen Johnson Sirleaf, laureată a premiului Nobel, a declarat că în sistemul educaţional este "dezordine” şi trebuie luate multe măsuri pentru a-l îmbunătăţi.

În Liberia, multe şcoli nu sunt dotate cu materiale educative iar profesorii sunt slab pregătiţi, notează BBC, însă, este pentru prima oară când Universitatea nu va avea niciun student înscris în primul an, în condițiile în care taxa plătită de fiecare candidat pentru examen a fost de 25 de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel