Premieră. Armata SUA foloseşte o dronă pentru realimentarea cu carburant a unui avion în zbor / Video

Premieră. Armata SUA foloseşte o dronă pentru realimentarea cu carburant a unui avion în zbor / Captură video Boeing YouTube
Premieră. Armata SUA foloseşte o dronă pentru realimentarea cu carburant a unui avion în zbor / Captură video Boeing YouTube

Marina americană a utilizat în premieră un aparat fără pilot al Boeing, MQ-25 T1, pentru a realimenta în zbor un avion de luptă, a anunţat luni constructorul american, citat de AFP.

Cu prilejul unui zbor test de pe 4 iunie, drona a transferat carburant unui avion F/A-18 Super Hornet, 'demonstrând capacitatea MQ-25 Stingray de a-şi efectua misiunea sa principală de realimentare în zbor', a precizat grupul într-un comunicat. Acest tip de dronă a efectuat deja 25 de zboruri test, care au evaluat atât aerodinamica avionului, cât şi sistemul de realimentare în zbor.

VIDEO:

Aparatul urmează să fie trimis până la sfârşitul anului pe un portavion la Norfolk, în Virginia, pentru a efectua alte teste. Boeing a încheiat în 2018 un contract cu Ministerul Apărării din SUA în valoare de 805 milioane de dolari pentru a dezvolta acest aparat de zbor.

El ar urma ca în final să îndeplinească rolul de aparat de realimentare, lansat şi recuperat de un portavion, rol jucat în prezent de F/A-18, 'permiţând o mai bună utilizare a avioanelor de luptă şi ajutând la extinderea razei de acţiune a escadrilei aeriene a portavioanelor', a remarcat constructorul.

Dezvoltarea acestui aparat marchează o nouă etapă în integrarea dronelor în activităţi militare, în care sunt din ce în ce mai utilizate. În 2013, un prototip de dronă invizibilă pe radar, X-47B, a aterizat pentru prima dată pe un portavion american, scrie Agerpres.

Armata SUA dezvoltă tehnică militară care CITEȘTE gândurile soldaților

Amintim faptul că armata SUA investește bani în cercetarea neurologică, în încercarea de a decoda semnificația din spatele diferitelor semnale cerebrale. 

Oficiul pentru Cercetarea Armatei (ARO) s-a angajat să cheltuiască 6,25 milioane de dolari pentru proiect în următorii cinci ani, relatează C4ISRNET. Scopul final - este de a construi un sistem care să permită soldaților să comunice cu nimic mai mult decât gândurile lor. Este o inițiativă îndrăzneață care evidențiază modurile bizare prin care tehnologia medicală ar putea schimba natura războaielor.

Deocamdată, neurologii din cadrul ARO spun că au învățat să decodeze și să analizeze semnalele neuronale care direcționează comportamentul din creier. Nu este chiar citirea minții, dar este un prim pas important către înțelegerea efectivă a semnificației diferitelor semnale cerebrale. „Aici nu doar măsurăm semnalele, ci le interpretăm”, a declarat pentru C4ISRNET managerul de program ARO, Hamid Krim (Vezi știrea aici)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel