Prelungirea Ghencea. CGMB a aprobat demararea exproprierilor

Proiectul de hotarare privind exproprierile necesare pentru continuarea investitiei de largire a arterei Prelungirea Ghencea, propus de Primarul General, Gabriela Firea, a fost aprobat, joi,  in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti cu 52 de voturi pentru si 1 abtinere (USR).

Proiectul vizeaza declansarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privata situate pe amplasamentul lucrarii de utilitate publica "Penetratie Prelungirea Ghencea-Domnesti", in vederea continuarii lucrarilor de interes public local.

"Am avansat foarte mult cu acest proiect, care a fost blocat ani de zile, si care presupune largirea la patru benzi a arterei Prelungirea Ghencea. Suntem in situatia sa votam faptul ca vom proceda la exproprieri in zona. Este vorba despre peste 500 de parcele, valoarea totala estimata pe care o va plati este de aproximativ 20 de milioane de euro. Acest proiect este esential pentru deblocarea traficului in zona, noua artera va avea cate doua benzi pe sens, linie de tramvai in zona mediana, piste de biciclete, trotuare cu o latime de 6 m, spatii verzi intre trotuar si partea carosabila," a declarat Gabriela Firea.

Toate intersectiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu strazile Brasov, Valea Oltului si Raul Doamnei vor fi semaforizate. Lucrarile presupun inclusiv extinderea retelei de apa si canalizare.

Avand in vedere toate modificarile fata de vechiul proiect, a fost stabilit un nou coridor de expropriere, avizat de Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Bucuresti, in suprafata de 231.816 mp.

Vezi si: PMB: 100 de milioane de euro pentru modernizarea si extinderea Spitalului Dr. Burghele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel