PMB: 100 de milioane de euro pentru modernizarea si extinderea Spitalului Dr. Burghele

Spitalul Clinic Dr. Burghele.
Spitalul Clinic Dr. Burghele.

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, au fost aprobati astazi, in sedinta CGMB, indicatorii tehnico - economici pentru obiectivul de investitii Spital Clinic Dr. Burghele.

Proiectul presupune lucrari de modernizare si extindere a unor spatii medicale, inclusiv a Compartimentului de Primire Urgente, de mansardare si supraetajare a Spitalului Clinic Prof. Dr. Theodor Burghele.

"Acest proiect rezolva o problema veche, ce rezulta din relocarea unei parti a spitalului Caritas, care a fost desfiintat, o parte din paturile unitatii medicale desfiintate fiind relocate in cadrul Spitalului Burghele. Astfel, pentru asigurarea serviciilor medicale aferente numarului total de 341 de paturi si pentru crearea unor conditii de desfasurare a actului medical la nivelul standardelor in vigoare, se impune dezvoltarea si reorganizarea spitalului. Prin urmare, este necesara suplimentarea spatiilor medicale prin realizarea a doua noi corpuri, supraetajarea-mansardarea corpurilor existente, infiintarea unui Compartiment de Primire Urgenta, precum si alte investitii. Valoarea totala a investitiei, din bugetul Primariei Capitalei, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale, este de 100 milioane euro," a declarat Gabriela Firea.

In total, va fi construita o suprafata noua de 16.060,85 mp, iar suprafata existenta care va fi modernizata este de 11.718 mp.

In acest moment, din numarul total de 341 de paturi prevazute in autorizatia sanitara de functionare, 81 de paturi sunt inchise temporar, pana la finalizarea lucrarilor de modernizare si extindere a spitalului, astfel incat spitalul asigura in prezent servicii medicale pentru numai 260 de paturi.

Proiectul HCGMB a fost aprobat cu 50 de voturi pentru si 1 abtinere (USR).

Vezi si: Firea nu se intimidează... Constructia Spitalului Metropolitan merge inainte

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel