Prefectul Alin Stoica spune că poliția trebuie să intervină la congresul PNL, unde vor fi 5000 de oameni

Alin Stoica, prefect al Capitalei până la ruptura USR-PNL, a vorbit despre condițiile legale în care poate fi organizat congresul Partidului Național Liberal. Acesta spune că poliția ar trebui să ia măsuri. 

Alin Stoica, prefectul Capitalei până la data de 9 septembrie 2021, a intervenit telefonic la România TV, unde a vorbit de condițiile legale în care poate fi organizat congresul Partidului Național Liberal dat fiind faptul că numărul zilnic de cazuri este tot mai ridicat:

„Toate lucrurile acestea trebuie gestionate de autoritățile în domeniu. Poliția poate să ia măsuri, mai ales dacă organizatorii nu respectă rigorile legii, cu siguranță. Trebuie verificate de la bun început condițiile. Lucrurile acestea trebuie imediat sancționate. Este foarte posibil ca deciziile să fie diferite, să nu lase să intre mai mult de 2500 de persoane, de exemplu. Se pot organiza în așa fel încât să nu încalce prevederile legale. Asta trebuie verificat, dar poliția trebuie să intervină“, a precizat Alin Stoica.

Reamintim că Florin Cîțu a insistat astăzi spunând că Congresul Partidului Naţional Liberal va fi organizat cu prezenţă fizică şi cu participarea a 5.000 de delegaţi.

"Organizatorii Congresului au datoria să ceară clarificări, dacă nu sunt edificaţi din proiectele de hotărâre de Guvern, la DSU, să vadă exact care sunt condiţiile. Acolo li se va spune exact, dar mie mi se pare normal să folosim certificatul verde - persoane vaccinate, persoane care au trecut prin boală sau cu testare. Vor fi şi centre de testare acolo, nu este nicio problemă. Va fi un congres care se va desfăşura în condiţii legale, cu 5.000 de participanţi. (...) Se va desfăşura cu prezenţă fizică acest Congres al PNL", a afirmat Cîţu.

Congres PNL. Scenariul care îl poate scoate din joc pe Orban

În august, DCNews scria că data la care a fost stabilit Congresul PNL îl avantaja pe Ludovic Orban, însă anumite contexte pot invalida scenariul favorabil președintelui în funcție al PNL.

Ludovic Orban era avantajat de un Congres în toamna acestuia an din două motive. În primul rând, un interval mai lung până la alegerile pentru funcția de președinte îi „oferea” premierului Florin Cîțu mai multe șanse să gafeze. Erodarea imaginii, în cazul unui premier nepopular, ar fi restabilit echilibrul între cei doi candidați. În al doilea rând, Ludovic Orban era avantajat în cazul unui Congres desfășurat în sală, cu prezența fizică a membrilor de partid, Orban fiind un bun vorbitor, capabil să „întoarcă” voturi cu discursul său. Alegerile online, însă, îl favorizează pe Florin Cîțu, premierul în funcție și candidatul care și-a asigurat susținerea celor mai mulți șefi de filiale (citește continuarea AICI).  

Congres PNL cu 5.000 de oameni, în pofida restricțiilor. Val Vâlcu: "Nu e nicio problemă, scoatem banii și plătim"

În timp ce românii simpli au voie să se adune doar câte 200 într-un spațiu închis, PNL vrea să își facă Congresul din septembrie într-o clădire din Capitală cu 5.000 de oameni. Jurnalistul Val Vâlcu a vorbit despre acest subiect.

"Asta va accentua divergența dintre marele public și autorități. Adică pentru unii se iau anumite reguli, iar alții au parte de mai multe restricții, dar nu e nimic nou. Ludovic Orban chefuia în birou în timpul lockdown-ului, în timp ce îi ținea pe oameni în casă, el petrecea la Palatul Victoria fără mască. Nu m-ar mira nici acum. Ce au făcut și după aia. Spuneau: "Nu e nicio problemă, scoatem banii și plătim". Cum te duci la nuntă cu un cadou, pregătesc membrii PNL câteva mii de lei, nu știu o mie, două mii de lei amendă să o aibă la ieșire pentru poliție. Cam așa au tratat ei situația și de aceea este atâta neîncredere, atâta scepticism, iar oamenii sunt supărați. De ce a organizat congresul ăsta taman la sfârșitul lunii septembrie? Congresele se fac imediat după alegeri.", a declarat Val Vâlcu la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel