Predoiu, la Comisia juridică a Senatului. Discuțiile vizează ordonanțele pe Justiție

Rodica Mitu / 02 dec 2019 / 13:50 Salveaza PDF Comentarii
Catalin Predoiu FOTO AGERPRES
Catalin Predoiu FOTO AGERPRES

Comisia Juridică a Senatului se va întruni, marți, de la ora 10.00, pentru a dezbate legile de aprobare a OUG 7, 12 și 92 pentru modificarea legilor Justiției. La ședință a fost invitat să participe ministrul Justiției Cătălin Predoiu pentru a prezenta punctul de vedere al Guvernului.

Senatorii juriști vor dezbate asupra proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului 7/2019 privind unele măsuri temporare referitoare la concursul de admitere la Institutul Național al Magistraturii, formarea profesională inițială a judecătorilor și procurorilor, examenul de absolvire a Institutului Național al Magistraturii, stagiul și examenul de capacitate al judecătorilor și procurorilor stagiari, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr.303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară și Legii nr.317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.

De asemenea, alte două proiecte aflate pe ordinea de zi a Comisiei Juridice din Senat sunt: pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului 12/2019 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei; pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.92/2018 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei.

Cele trei ordonanțe de urgență ar putea fi modificate de Senat, care este camera decizională în acest caz, notează Mediafax.

Ministrul Justiției Cătălin Predoiu este așteptat la ședință să prezinte punctul de vedere al Executivului.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26