Predoiu anunță un nou început după abrogarea măsurilor recursului compensatoriu

Rodica Mitu / 04 dec 2019 / 14:23 Salveaza PDF Comentarii
Catalin Predoiu FOTO AGERPRES
Catalin Predoiu FOTO AGERPRES

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a precizat că abrogarea măsurilor recursului compensatoriu nu trebuie să fie un capăt de drum, ci un început al îmbunătățirii condițiilor de detenție.

„Abrogarea măsurilor curent denumite "recurs compensatoriu" nu trebuie să fie un capăt de drum, ci un început de drum. Un început de proiect de îmbunătățire radicală a condițiilor din penitenciare, a organizării serviciului de probațiune etc. Cunosc problematica CEDO și sunt convins că, în viitorul apropiat, răspunsul dat de România va fi unul care să rezolve și acest dosar rămas deschis, și siguranța persoanelor, a cetățenilor și bunurilor acestora", a scris pe Facebook ministrul Justiției.

Predoiu a mai subliniat că CEDO protejează drepturile persoanelor aflate în detenție, dar jurisprudența stabilește și obligația statelor de a-și proteja cetățenii de infracțiuni, de a lua măsuri pentru siguranța lor efectivă.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege privind abrogarea recursului compensatoriu, cu amendamentul prin care este stabilită perioada pentru care se aplică măsurile compensatorii persoanelor deținute în condiții improprii.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24