Predoiu a discutat cu șefa Reprezentanței Permanente a Comisiei Europene în România despre țintele PNRR și angajamentele în MCV

Cătălin Predoiu / Foto: gov.ro
Cătălin Predoiu / Foto: gov.ro

A avut loc o întâlnire de lucru între ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, şi Ramona Chiriac, șefa Reprezentanţei Permanente a Comisiei Europene în România.

 

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit, miercuri, cu Ramona Chiriac, şefa Reprezentanţei Permanente a Comisiei Europene în România, context în care au discutat despre progrese în îndeplinirea obiectivelor MCV şi atingerea ţintelor PNRR.

Potrivit unui comunicat al MJ, transmis, joi, Agerpres, în cadrul discuţiilor au fost abordate subiecte de interes atât pentru agenda naţională, cât şi pentru cea europeană, respectiv respectarea principiului supremaţiei dreptului UE, progrese în îndeplinirea obiectivelor MCV şi atingerea ţintelor PNRR.

"Ministrul Justiţiei a reiterat angajamentul Guvernului României de respectare a principiului supremaţiei dreptului UE, inclusiv a jurisprudenţei CJUE. În acelaşi timp, aşa cum prevede şi Programul de Guvernare, în perioada următoare activitatea Ministerului Justiţiei va fi axată pe definitivarea proiectului de lege de desfiinţare a SIIJ şi trimiterea în Parlament, astfel încât să fie adoptat până la finalul lunii martie 2022, definitivarea proiectelor noilor legi ale justiţiei, precum şi a proiectelor de modificare a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală. Obiectivul Ministerului Justiţiei este de îndeplinire a obiectivelor MCV şi de respectare a termenelor prevăzute în PNRR", se precizează în comunicat.

Oficialul european a subliniat voinţa Comisiei Europene de a sprijini România pentru a realiza obiectivele MCV în vederea finalizării acestuia, cu îndeplinirea recomandărilor cuprinse în rapoarte. De asemenea, reprezentantul Comisiei Europene a evidenţiat importanţa respectării de către toate autorităţile române a principiului supremaţiei dreptului UE, menţionează Ministerul Justiţiei.

VEZI ȘI: Cătălin Predoiu a vorbit săptămâna trecută cu David Muniz despre cooperarea judiciară în materie civilă şi penală

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit, vineri, cu însărcinatul cu afaceri al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, David Muniz, context în care au fost dezbătute subiecte de interes din domeniul cooperării judiciare în materie civilă şi penală.

Potrivit unui comunicat al MJ transmis Agerpres, cei doi oficiali au subliniat buna relaţie de colaborare dintre cele două state, aplicarea principiului cooperării loiale reflectându-se în principalele domenii subscrise cooperării judiciare (extrădare, asistenţă judiciară internaţională în materie civilă şi penală).

Discuţiile s-au centrat, de asemenea, pe sublinierea importanţei vitale a statului de drept, atât din perspectiva climatului de investiţii din România, cât şi din perspectiva unei guvernări eficiente, menţionează sursa citată.

Cu această ocazie, arată MJ, au fost dezbătute şi priorităţile României privind reforma sistemului judiciar.

La întâlnire a mai participat din partea Ambasadei SUA şi Paloma Gonzalez, consilier politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel