Prețuri medicamente. Florian Bodog: Informație ERONATĂ

Florian Bodog
Florian Bodog

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a afirmat joi că este eronată informaţia vehiculată în presă potrivit căreia în primăvara anului trecut ar fi emis un Ordin de ministru pentru a bloca afişarea preţurilor la medicamente din CANAMED pe site-ul Ministerului Sănătăţii. 

"Informaţia vehiculată în presă cum că, în primăvara anului trecut, aş fi emis un Ordin de ministru pentru a bloca afişarea preţurilor la medicamente din CANAMED pe site-ul Ministerului Sănătăţii este eronată! Începând cu 5 iunie 2015, în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului Sănătăţii nr.75/2009 art. 22 alin.1, modificat şi completat prin art. 19 din Ordinul 703/2015, Catalogul naţional al preţurilor la medicamentele de uz uman eliberate cu prescripţie medicală, autorizate de punere pe piaţă în România (CANAMED) nu se mai publică pe site-ul www.ms.ro. De la această dată, Ordinele de ministru privind orice modificare şi completare a CANAMED respectă procedura de transparenţă decizională şi se publică în Monitorul Oficial", a afirmat ministrul pe pagina sa de Facebook. 

El consideră că este important de precizat că în CANAMED sunt cuprinse nivelurile maximale ale preţurilor, nu cele de achiziţie. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel