Președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu întâlnire cu 26 de ambasade

Bogdan Bolojan / 10 feb 2017 / 09:41 Salveaza PDF Comentarii

Președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu, a avut  joi, 9 februarie 2017, o întâlnire informală cu reprezentanții a 26 de ambasade acreditate la București.

O atenție deosebită a fost acordată printre altele: actualei situații politice și sociale; protestelor de stadă; OUG.13 și OUG.14; viitorul politic al României în perioada imediată precum și contextul geopolitic și de securitate în care se află România astăzi.

Președintele CNMR a insistat în cadrul întâlnirii asupra nevoii de stabilitate și echilibru a României, asigurării de către instituțiile statului a unei bune guvernări și transparență, precum și pentru întărirea relațiilor diplomatice bilaterale.

În afara analizei și dialogului informal, președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu, a preluat și îngrijorările, punctele de vedere, observațiile și propunerile diplomaților prezenți, atât față de evenimentele recente din România, cât și nevoia de interacțiune și comunicare între mediul diplomatic și instituțiile și organizațiile din România.

Având un caracter informal, întâlnirea a fost una deschisă și tranșantă atât din partea președintelui CNMR cât și din partea diplomaților, reconfirmându-se prin prezența celor 26 de diplomați acreditați la București, încrederea și sprijinul de care se bucură CNMR din partea mediului diplomatic. Aceasta este cea de-a doua întalnire din 2017, urmând ca în perioada viitoare să fie organizate în continuare întâlniri constante cu mediul diplomatic cu privire la situația din România.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26