Șefie DIICOT, trei nume vehiculate. Cine o înlocuiește pe Alina Bica -SURSE

Există câteva nume care ar putea să o înlociuască pe Alina Bica la șefia Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Daniel Țicău este, în prezent, detașat la Moneyval (Consiliul Europei), Ionuț Botnaru, procuror-șef DIICOT Ploiești și Mircea Ioan Andres, procuror-șef DIICOT Timișoara. Ministerul Justiției a anunțat, luni, declanșarea procedurii de selecție a viitorului procuror-șef DIICOT, post rămas vacant din noiembrie 2014, după arestarea Alinei Bica, în așa numitul dosar al Despăgubirilor.

Potrivit unor surse HotNews, procurorul ieșean, Daniel Țicău, ar fi un apropiat al ministrului Justiției, Robert Cazanciuc. Amândoi au fost, pentru o vreme, consilieri ai Laurei Codruta Kovesi, când aceasta ocupa funcția de procuror general.

Citește și: Denunț Ovidiu Tender: Bica știa că va fi numită la DIICOT datorită prieteniei cu Udrea


Daniel Țicău a fost, în 2006, procuror delegat la șefia DIICOT, sub mandatul său petrecându-se fuga din țară a lui Omar Hayssam, condamnat în dosarul jurnaliștilor răpiți în Irak. Soțul fostului prefect PD al Capitalei, Mioara Mantale, Țicău lucrează, în prezent, la Strasbourg, în cadrul secretariatului tehnic la Moneyval (Consiliul Europei). Mandatul acestuia ar urma să se încheie, în luna aprilie. Din vara lui 2011 până în aprilie 2013, Mioara Mantale a fost consul la Strasbourg, numită de fostul premier, Emil Boc.

Ionuț Botnaru este procuror-șef la DIICOT Prahova, și el considerat un apropiat al actualului ministru al Justiției, originar din Ploiești.

Mircea Ioan Andres este procuror-șef la DIICOT Timișoara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel