Denunț Ovidiu Tender: Bica știa că va fi numită la DIICOT datorită prieteniei cu Udrea

Elena Udrea și Alina Bica
Elena Udrea și Alina Bica

Omul de afaceri Ovidiu Tender a scris în denunțul său pe numele Alinei Bica, fosta șefă a DIICOT, că aceasta știa că va ajunge la conducerea Direcției antimafie datorită prieteniei sale cu Elena Udrea.

Potrivit lui Tender, Bica se lăuda cu legătura pe care o are cu Udrea.

"Mihăilescu Ionuţ şi Alina Bica şi-au arătat disponibilitatea de a mă sprijini pentru dosarul care era deja în instanţă, mai ales că urma ca Bica Alina Mihaela să fie numită procuror şef al DIICOT – structura centrală, datorită relaţiei personale cu Udrea Elena şi că din această poziţie va putea să mă ajute", le-a spus Tender procurorilor.

Pentru a nu da nimic de bănuit, omul de afaceri susţine că s-ar fi înţeles cu Alina Bica să ţină legătura prin intermediul fostului ei consilier, Ionuţ Mihăilescu.

"(...) ca atare, Mihăilescu Ionuţ Florentin (...) nu crea semne de întrebare dacă se întâlnea cu mine, el urmând a fi cureaua de transmisie între mine şi ea. Ne-am înţeles ca în perioada următoare, având în vedere faptul că el este fără ocupaţie şi are o familie de întreţinut, să îl sprijin prin sume de bani alocate lunar. La început au fost bani negri, ulterior am găsit de comun acord ca soluţie un contract de muncă, se arată în denunţul lui Tender, potrivit Realitatea Tv.

ICCJ: Alina Bica, Dorin Cocoș și Alin Cocoș rămân după gratii

Potrivit anchetatorilor, Ovidiu Tender a apelat la Bica pentru a nu fi condamnat în dosarul RAFO-Carom, instrumentat de aceasta. Afaceristul i-ar fi dat mită Alinei Bica mai multe acţiuni la UPRUC Făgăraş, care ar fi ajuns la soţul procuroarei. În dosarul Carom, Ovidiu Tender a fost condamnat, în cele din urmă, la 11 ani şi 4 luni de închisoare pentru înşelăciune, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani.

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, i-a pus pe procurorii din subordinea sa să încheie un proces verbal conform căruia vor proceda cum le cere ea în cazul omului de afaceri Ovidiu Tender, potrivit referatului DNA cu propunerea de arestare preventivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel