Prăpăd pe șosea, evenimente tragice. Parlamentarii, rupți de realitate: Legi mai blânde

Poliția Română
Poliția Română

Modificarea Codului Rutier a reprezentat o permanentă preocupare a parlamentarilor în ultimii ani. Deși suntem primii în Europa la numărul de accidente rutiere, politicienii au avut nenumărate încercări de a relaxa legislația în domeniul circulației pe drumurile publice.

Dramele de pe șoselele din România sunt la ordinea zilei, însă pe ordinea de zi ale comisiilor parlamentare se regăsesc regulat inițiative menite să relaxeze Codul Rutier. Numai duminică, au avut loc două evenimente rutiere tragice: cel de la mall-ul din Brăila și cel din Constanța, unde un tânăr șofer a spulberat mai mulți pietoni, unul a murit și doi au fost operați de urgență.  

Radarele anunțate chiar de polițiști

Viteza excesivă este una dintre principalele cauze ale accidentelor grave, iar cifrele fiecărui bilanț anual al Poliției Rutiere cresc de la an la an. Cu toate astea, în luna iunie, se dezbatea în comisiile reunite de industrii, juridică şi transporturi ale Camerei Deputaţilor, un proiect de lege prin care se dorea ca mașinile de poliţie cu radar să fie presemnalizate cu un panou afişat cu 500 - 1.000 de metri înainte, pe sensul de mers.

În același document se dorea ca dispozitivele radar tip pistol să nu se mai folosească la distanțe mai mari de 10 metri.

Permisul ridicat de trei ori mai greu

Aproape 500 de persoane rămân zilnic fără permis în România, iar această cifră se pare că i-a determinat pe aleși să încerce din nou relaxarea legislției rutiere. Ultima încercare constă în emiterea unui proiect prin care unui șofer să i se ia permisul după acumularea a 45 de puncte.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel