PRĂPĂD în România după furtunile puternice. Pompierii intervin

 Pompierii au acţionat în mai multe zone afectate de precipitaţii abundente şi au intervenit pentru îndepărtarea copacilor căzuţi pe drumurile publice, decolmatarea podeţelor care blocau scurgerea apei şi pentru evacuarea acesteia din curţile inundate, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). 

Intervenţiile au avut loc în judeţele Argeş, Caraş Severin, Gorj, Teleorman şi Mehedinţi şi până acum nu s-au înregistrat situaţii deosebite, precizează sursa citată. 

În perioada următoare, peste 2.500 de pompieri salvatori sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale din zonele aflate sub incidenţa informărilor hidro-meteorologice. 

IGSU aminteşte că Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, vineri seară, o avertizare Cod Portocaliu de inundaţii pentru râuri din judeţele Gorj, Vâlcea şi Argeş, valabilă până sâmbătă dimineaţă. 

De asemenea, în ultimele 24 de ore, Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis 39 de atenţionări de Cod Galben şi Cod Portocaliu care au vizat o mare parte din judeţele ţării. 

Mai este în vigoare o atenţionare hidrologică, valabilă până la ora 16,00, care vizează mai multe râuri din Banat, Oltenia şi din centrul ţării, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel