Prăpăd în România, după COD ROȘU de vreme severă. Zeci de copaci au fost doborâți de rafale, un pod surpat și 17 trenuri cu întârzieri. GALERIE FOTO

Vântul puternic a făcut ravagii în țară. Zeci de copaci au fost doborâți de rafale, un pod s-a surpat şi 17 trenuri au înregistrat întârzieri. Probleme mari au fost şi în Capitală, acolo unde mai multe maşini au fost avariate.  

Vântul puternic a făcut ravagii în București, dar și în alte județe din țară, după ce ANM a anunțat cod roșu de vreme severă. În Capitală, un pom a căzut pe un autoturism de lux parcat chiar în fața unei grădinițe. Pompierii au intervenit pentru a elibera trotuarul și au anunțat că nu au fost înregistrate victime, transmite Realitatea Plus. Tot din cauza vântului puternic, un geam de la Curtea de Apel București s-a desprins pur și simplu. Până la această oră, în Capitală au fost înregistrate 61 de solicitări, dar numărul este în creștere. 

"Ca urmare a manifestărilor meteorologice, ISU BIF a intervenit până la această oră pentru gestionarea a 61 de solicitări în Municipiul București, astfel: 27 dintre acestea pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe autoturisme, 23 pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe carosabil, șase degajări elemente de tencuială, patru table desprinse de pe acoperiș și un stâlp. În județul Ilfov am intervenit pentru degajarea a doi copaci căzuți pe carosabil.

Exemple de străzi unde au acționat echipele ISU: strada C.C. Arion , strada Petru Rareș, strada Logofăt Udriște, parcul Cișmigiu, strada Doctor Clunet, strada Vatra Luminoasă, Bd. Metalurgiei, strada Burdujeni, Calea Victoriei, Bd. Dacia, strada Cernișoara , strada Ghidigeni. Totodată, au fost emise mesaje pentru informarea populației prin intermediul panourilor electronice stradale si prin rețelele de socializare.", a transmis într-un comunicat ISU București.

Brad, scos din rădăcini în curtea unui spital

Un brad din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu a fost scos din rădăcini de vânt, pompierii intervenind pentru înlăturarea acestuia deoarece punea în pericol pacienţii şi personalul medical. Totodată, pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu au intervenit, în urmă cu puțin timp, pe DJ 504 Giurgiu - Vieru, acolo unde un copac a fost doborât de vânt și a căzut pe partea carosabilă. Județul Giurgiu se află sub atenționare meteorologică de cod galben de intensificări susținute ale vântului astăzi, până la ora 23:00.

Și stațiunea Mamaia a fost sub cod galben de vânt, mai mulți copaci fiind doborâți de rafalele de vânt. 

Pod vechi, surpat pe DN 76 

Un pod vechi de pe DN 76, din localitatea Drăgăneşti, care leagă oraşele Oradea şi Deva, s-a surpat, marţi, din cauza ploilor, traficul fiind deviat, iar pompierii militari acţionează în mai multe localităţi pentru evacuarea apei, relatează Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Bihor, Alina Dinu, din cauza cedării terasamentului şi surpării carosabilului, pe DN 76 Beiuş-Ştei la km 117 plus 100 m, în zona localităţii Drăgăneşti, traficul a fost deviat pe ruta Beiuş - DJ 764F - Tărcaia - Sudrigiu - DN 76.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, Camelia Roşca, a declarat că echipajele de pompieri militari din cadrul subunităţilor ISU Bihor acţionează pentru evacuarea apei acumulate în 15 gospodării din localitatea Hârşeşti (curţi, grădini, camere tehnice, subsoluri, bucătării de vară).

"Până la această oră, în localitatea menţionată, pompierii au evacuat din gospodăriile afectate de inundaţii aproximativ 30 de animale şi păsări (porci, vaci, iepuri, găini etc). De asemenea, în localitatea Căbeşti se acţionează pentru evacuarea apei din 3 gospodării. 50 de pompieri militari acţionează în şapte localităţi pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomenele hidrometeorologice periculoase. Situaţia este în dinamică", a declarat Camelia Roşca.

Traficul CFR, dat peste cap de vântului puternic

Un număr de 17 trenuri au înregistrat, marţi după-amiază, întârzieri de zeci de minute, după ce un copac doborât de vânt a căzut peste cablul de înaltă tensiune al căii ferate pe tronsonul cuprins între Brazi şi ramificaţia Ploieşti Triaj, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al CFR, Oana Brânzan. Potrivit acesteia, echipele Transelectrica şi cele feroviare intervin la faţa locului pentru remedierea situaţiei şi înlocuirea cablului de tensiune.

Traficul feroviar a fost reluat pe firul 1 şi în continuare se lucrează pentru remedierea deranjamentului, astfel încât circulaţia să fie reluată şi pe firul 2. Din cauza acestei probleme, 17 trenuri care mergeau din direcţiile Braşov şi Buzău au înregistrat întârzieri între 20 de 100 de minute, a precizat sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel