Prahova: Peste 1.000 de participanţi la marşul din Ploieşti s-au rugat pentru victimele din clubul Colectiv

Peste o mie de ploieşteni care au participat, duminică seară, la un marş organizat în memoria victimelor de la Clubul 'Colectiv', au ţinut un moment de reculegere şi au rostit o rugăciune pentru acestea şi pentru familiile lor, continuând să scandeze împotriva politicienilor.

Coloana participanţilor la marş a plecat din centrul Ploieştiului unde, ca şi în serile precedente, s-au aprins lumânări în faţa Monumentului Eroilor şi au fost scandate lozinci împotriva sistemului, apoi s-a deplasat spre Gara de Sud. Pe traseul de aproximativ trei kilometri, manifestanţii au afişat steaguri şi bannere, unele de dimensiuni mari, cu mesaje precum 'Donăm, ne unim, salvăm.

Împreună ţara ne-o recuperăm', 'Eroi în halate, nu şpăgari cu cravate', 'Deşteaptă-te, române, că am început să murim pe bune', 'Colectiv', 'Faceţi partide pe mormanul de morţi. R.I.P. Colectiv' şi au scandat împotriva clasei politice, îndemnând la unitate şi solicitând, printre altele, demisia Parlamentului, stoparea corupţiei şi eliminarea imunităţii.

Protestatarii au fost însoţiţi de jandarmi, de maşini de Poliţie şi de autospeciale SMURD, marşul desfăşurându-se fără incidente. Participanţii la marş s-au adunat în faţa Monumentului Vânătorilor, aflat în zona Gării de Sud, unde au continuat să scandeze, ulterior îngenunchind pentru a ţine un moment de reculegere în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv şi rostind rugăciunea 'Tatăl nostru'. De asemenea, la fel ca în fiecare seară, aceştia au intonat şi strofe din imnul de stat. Ulterior, coloana de manifestanţi s-a întors spre centrul Ploieştiului, fiind însoţită în continuare de jandarmi şi poliţişti.

Acţiunea a fost autorizată, aprobarea pentru marş şi protest fiind valabilă timp de trei ore. Aceasta este a şasea seară în care la Ploieşti au fost organizate manifestări în urma incendiului din clubul Colectiv, primul marş având loc marţi seară, autorizaţia fiind obţinută de un tânăr de 18 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel