Prahova: Și-a ucis iubita: Pedeapsă record

 Un bărbat care, la începutul anului, şi-a ucis concubina cu zeci de lovituri de cuţit şi l-a rănit pe fiul minor al acesteia a fost condamnat miercuri de Tribunalul Prahova la 20 de ani şi opt luni de detenţie şi plata unor daune. 

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Alexandru Ştefan Rusu, aflat în Penitenciarul Mărgineni, a fost condamnat la 20 de ani de detenţie pentru omor şi la doi ani de închisoare pentru lovire sau alte violenţe, acesta urmând să execute o pedeapsă finală de 20 de ani şi opt luni de închisoare. 

De asemenea, instanţa de fond a dispus prelevarea de probe biologice de la inculpat în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. 

Judecătorii au admis în parte acţiunea civilă formulată în dosar, obligându-l pe inculpat că plătească 5.000 de euro reprezentând cheltuieli cu înmormântarea victimei şi câte 50.000 de euro pentru fiecare dintre cei doi copii minori ai femeii ucise. 

Decizia pronunţată de Tribunalul Prahova poate fi atacată în termen de zece zile. 

Cum a avut loc crima 

O femeie de 36 de ani din municipiul Ploieşti a fost înjunghiată mortal, în februarie, iar fiul acesteia a fost, de asemenea, rănit, surse apropiate anchetei declarând la acel moment că victima avea peste 30 de plăgi înjunghiate, multe dintre acestea atingându-i organe vitale, dar şi un traumatism cranio-cerebral. 

De asemenea, unul dintre cei doi fii minori ai victimei a fost înjunghiat în umăr, el fiind transportat la Spitalul de Pediatrie. 

Conform surselor citate, victima ar fi organizat o petrecere la care au participat şi două tinere, de 16 şi, respectiv, 19 ani, iar concubinul femeii ar fi vrut să întreţină relaţii sexuale cu toate trei, însă ele s-au opus.

La un moment dat, pe fondul consumului de alcool, ar fi pornit o dispută, minora de 16 ani ar fi reuşit să fugă iar fata de 19 ani ar fi asistat parţial la comiterea crimei. 

Concubinul victimei, principalul suspect în acest caz, are antecedente penale, el având condamnări pentru diverse fapte precum furt, violare domiciliu, trafic de droguri şi de persoane, au mai spus la acel moment sursele citate. 

Potrivit acestora, el ar fi cunoscut şi drept consumator de droguri. 

Suspectul s-a predat autorităţilor din Bucureşti la câteva zile de la comiterea faptei, fiind dus la audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, unde şi-a recunoscut fapta, au mai precizat sursele menţionate, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel