Prada ar putea genera un miliard de dolari. Condiția? Să se listeze a doua oară la Bursa din Milano

Sursă foto: Pexels (Mizzu Cho)
Sursă foto: Pexels (Mizzu Cho)

Compania Prada SpA urmează să se listeze la bursă pentru a doua oară, de această dată lansându-se în Milano. 

Producătorul italian de articole de lux Prada SpA analizează posibilitatea de a strânge cel puţin un miliard de dolari printr-o listare secundară la bursa de la Milano şi colaborează cu banca de investiţii Goldman Sachs Group Inc. pentru a pregăti o ofertă potenţială, a anunţat vineri Bloomberg și Agerpres, citând surse din apropierea acestui dosar.

Potrivit surselor, este posibil ca oferta să aibă loc anul viitor, iar Prada este interesat să strângă fonduri prin vânzarea de noi acţiuni la bursa de la Milano.

O listare duală în Europa ar ajuta producătorul italian de haine, parfumuri şi accesorii de lux să îşi diversifice baza de investitori dincolo de Hong Kong, având în vedere că unele fonduri nu pot investi decât în acţiuni europene sau americane.

Prada a strâns 2,1 miliarde în 2011. Au oferit 20% din acțiuni

În anul 2011, Prada a strâns 2,1 miliarde de dolari prin listarea unui pachet de 20% din acţiuni la bursa de la Hong Kong, într-un moment în care marile grupuri de lux se precipitau spre Asia pentru a deservi cel mai important segment al clientelei lor. Acum compania italiană are o valoare de piaţă de 14,8 miliarde de dolari şi vrea să strângă fonduri prin emiterea de noi acţiuni la bursa de la Milano.

Un vehicul de investiţii controlat de co-directorul general Miuccia Prada şi de soţul ei, omul de afaceri italian Patrizio Bertelli, controlează 80% din acţiunile grupului Prada. Sursele citate de Bloomberg au spus că este puţin probabil ca cei doi să îşi diminueze participaţia.

În luna iulie, preşedintele Prada, Paolo Zannoni, a spus că o listare secundară la bursa de la Milano este posibilă, dar nu reprezintă o prioritate pentru Prada, adăugând că nu a fost luată încă nicio decizie cu privire la acest subiect.

În condiţiile în care pe piaţa bursieră europeană se organizează prea puţine IPO-uri din cauza inflaţiei accelerate, a majorării dobânzilor şi a riscului de recesiune, unele mărci de lux sunt interesate să meargă contra curentului. De exemplu, constructorul german de automobile sportive Porsche lucrează la o ofertă publică iniţială care ar putea deveni una din cele mai mari operaţiuni de acest tip din Europa. 

Creatorul de modă japonez Issey Miyake a murit

A decedat în seara zilei de 5 august, a precizat ea telefonic, refuzând să i se dezvăluie identitatea şi fără să ofere alte detalii despre decesul creatorului. Postul public de televiziune japonez NHK a anunţat de asemenea moartea designerului.

Născut pe 22 aprilie 1938 la Hiroshima (vestul Japoniei), Issey Miyake avea şapte ani pe 6 august 1945 când Statele Unite au lansat prima bombă atomică din istorie asupra oraşului său natal, provocând moartea a 140.000 de persoane şi traumatizând pe viaţă supravieţuitorii.

Creatorul s-a numărat printre supravieţuitori, însă mama lui a murit după trei ani din cauza radiaţiilor. La scurt timp după ce a absolvit universitatea de arte Tama din Tokyo, s-a stabilit la Paris în 1965 şi a studiat la şcoala Camerei sindicale de modă pariziană.

Issey Miyake a fost unul dintre primii creatori de modă japonezi care s-a impus în capitala franceză după ce a lucrat pentru casele de modă Guy Laroche şi Givenchy. Citește articolul integral AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel