Creatorul de modă japonez Issey Miyake a murit

Creatorul de modă japonez Issey Miyake a murit
Creatorul de modă japonez Issey Miyake a murit

Creatorul de modă japonez Issey Miyake, cu o carieră în domeniu de peste o jumătate de secol, a decedat la vârsta de 84 de ani, a anunţat marţi pentru AFP o angajată a biroului său din Tokyo.

A decedat în seara zilei de 5 august, a precizat ea telefonic, refuzând să i se dezvăluie identitatea şi fără să ofere alte detalii despre decesul creatorului. Postul public de televiziune japonez NHK a anunţat de asemenea moartea designerului.

Născut pe 22 aprilie 1938 la Hiroshima (vestul Japoniei), Issey Miyake avea şapte ani pe 6 august 1945 când Statele Unite au lansat prima bombă atomică din istorie asupra oraşului său natal, provocând moartea a 140.000 de persoane şi traumatizând pe viaţă supravieţuitorii.

Creatorul s-a numărat printre supravieţuitori, însă mama lui a murit după trei ani din cauza radiaţiilor. La scurt timp după ce a absolvit universitatea de arte Tama din Tokyo, s-a stabilit la Paris în 1965 şi a studiat la şcoala Camerei sindicale de modă pariziană.

Issey Miyake a fost unul dintre primii creatori de modă japonezi care s-a impus în capitala franceză după ce a lucrat pentru casele de modă Guy Laroche şi Givenchy.

Începând cu anii 1980, şi-a impus stilul unic, utilizând materiale care nu au mai fost folosite până atunci în lumea modei (sârmă, hârtie artizanală japoneză, meşe etc).

A fost cunoscut îndeosebi pentru confecţionarea unor ţinute dintr-o singură piesă şi pentru tehnica pliseurilor. În iunie, o prezentare a a creaţiilor sale a fost pusă în scenă la Paris de Rachid Ouramdane, director al Teatrului naţional Chaillot, show care a reunit manechine, artişti şi o trupă de acrobaţi, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel