Postul Paștelui. Părintele Necula: Nu poţi ajunge la Înviere râgâindu-ţi berea din post

Constantin Necula
Constantin Necula

Părintele Constantin Necula a transmis mai multe sfaturi, la Piatra Neamţ, unde a suţinut o conferinţă pe tema postului.

 

"Tot postul Paştelui, postirea în general, este un exerciţiu de a ne apropia de Hristos: nu mâncăm, precum nu a mâncat Hristos; nu bem, precum nu a băut Hristos; ne rugăm, precum s-a rugat Domnul Isus Hristos; ne purtăm crucile, precum şi-a purtat crucea Hristos... sigur, păstrând proporţiile, că acum crucile sunt că ni s-a rupt unghia în uşă, că nu merge cheia la maşină şi că Wi-Fi-ul s-a terminat, că n-am parola de Wi-Fi, şi că a căzut reţeaua Orange şi vai!, ce dezastru a fost în toată ţara!", a spus părintele Constantin Necula, potrivit Adevărul.

"Ăsta-i adevăratul post"

"Ceea ce ne învaţă postul Paştelui este bucuria. Şi de Crăciun postim cu bucurie că ştim că se naşte un bebeluş la sfârşit...Îmbucăm noi mai greu cu varză acră şi cu pită uscată, pentru că ăsta-i adevăratul post, restul sunt carte de bucate de post...cine-a mai auzit aşa ceva? Ferească Dumnezeu!", a mai spus părintele.

Vezi și: Chec de post. Cea mai gustoasă prăjitură. Ai încercat rețeta?

"Sunt răutăcios, dar ştiu ce zic"

"Nu poţi să ajungi în noaptea de Înviere râgâindu-ţi berea din tot postul, scobindu-te între dinţi...... nu merge (....) Tot efortul de a posti trebuie împlinit în cel mai important dintre gesturile de comuniune cu Hristos: posteşti să te împărtăşeşti cu trupul şi sângele lui, nu posteşti doar să te speli cu Agheasmă Mare... sunt răutăcios, dar ştiu ce zic", mai spune Constantin Necula.

Vezi și: Prăjitură de post cu mere și griș. Gata în 30 de minute!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel