Checul de post este prăjitura perfectă, în această perioadă de postire. Cum se prepară.
2 căni făină
1 cană zahăr
1/2 cană ulei
1 lingură zahăr vanilat
1 cană apă
1 praf de copt
3 linguri nucă de cocos
2 linguri cacao neagră
2 linguri dulceaţă de vişine
Vezi și: De ce trebuie să ții ceapa în lapte, înainte să o prăjești. Trucul bucătăreselor adevărate
Punem într-un vas zahărul, uleiul, apa, făina și zahărul vanilat. Amestecăm cu un tel până obținem o compoziție omogenă. Împărțim compoziția în două. Într-una din ele punem dulceața de vișine și cacao și omogenizăm. În cealaltă adăugăm nuca de cocos.
Ungem o tavă cu ulei, o tapetăm cu făină și punem cele două compoziții, alternându-le, scrie gustos.ro. Coacem compoziția vreme de 45 de minute la foc mediu. Va crapă puțin, să nu va faceți griji așa și trebuie. Îl scoateți din cuptor când este gata și lăsați 10 min în tavă. Peste 10 min îl scoateți din tavă și lăsați să se răcorească bine. Apoi îl pudrați cu zahăr și serviți.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu