Posibilă luare de ostatici pe aeroportul Schiphol

Amsterdam_Schiphol
Amsterdam_Schiphol

După ce, tot astăzi, a fost închis din cauza unei bombe, pe aeroportul Schiphol din Amsterdam sunt din nou probleme. Jandarmeria suspectează o posibilă luare de ostatici la bordul unui avion care a aterizat pe acest aeroport, cu aproximativ 180 de persoane la bord, a anunţat Jandarmeria de pe aeroport, relatează AFP.

UPDATE: Se pare că alerta a fost una falsă. Nu a existat o luare de ostatici "Avionul a aterizat la Schiphol. Este vorba despre o posibilă luare de ostatici", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Jandarmeriei aeroportului.

"Avionul era însoţit de către două (avioane de tip) F-16 aparţinând armatei olandeze şi a optat să aterizeze pe (Aeroportul) Schiphol", a adăugat purtătorul de cuvânt.

"Încercăm să contactăm persoanele de la bordul avionului", a subliniat el, anunţând că nu deţine detalii suplimentare.

Potrivit presei olandeze, este vorba despre un avion provenind din Malaga, operat de către societatea Vueling, care ar fi pierdut contactul radio.

În urmă cu doar câteva ore, aeroportul Schiphol din Amsterdam a hotărât închiderea unui terminal, astăzi, în urma descoperirii unei bombe. Autoritățile aeroportuare au luat această decizie după ce au descoperit un obiect suspect, ce părea a fi o bombă din cel de-Al Doilea Război Mondial, încheiat în anul 1945.

“Am evacuat Terminalul C ca măsură de precauție”, a declarat purtătorul de cuvânt al Aeroportului Schiphol, citat de Reuters.

Aeroportul Schiphol este al cincilea cel mai aglomerat aeroport din Europa și considerat unul dintre cele mai bune aeroporturi din lume. 45 de milioane de pasageri au zburat de pe acest aeroport în anul 2010. Facilitățile oferite le depășesc cu mult pe cele ale Aeroportului Internațional “Henri Coandă”, București : acces wi-fi gratuit, camere de dormit, saună, masaj. Într-unul dintre terminale se pot oficializa și căsătorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel