Portugalia - Insulele Azore, ameninţate de uraganul Lorenzo, de categoria 4

Arhipelagul portughez Azore se pregăteşte de apropierea uraganului Lorenzo, însoţit de vânt puternic şi ploi torenţiale, agenţia de meteorologie din Portugalia anunţând că există un risc de peste 80% ca furtuna să lovească insulele din Oceanul Atlantic, relatează Reuters.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii duminică de Institutul Portughez al Mării şi Atmosferei (IPMA), ochiul uraganului Lorenzo, de categoria 4, va trece miercuri foarte aproape de arhipelagul Azore, însoţit de viteze ale vântului de până la 200 de kilometri la oră.

Lorenzo a crescut în intensitate pentru scurt timp, sâmbătă seară, ajungând la categoria 5 şi devenind astfel cel mai puternic uragan care ajunge în atât de departe în nordul şi estul Oceanului Atlantic, însă de atunci a fost retrogradat.

Serviciul naţional de Meteorologie din Marea Britanie, Met Office, a anunţat că se aşteaptă la o tendinţă de slăbire a intensităţii uraganului, însă chiar şi aşa specialiştii consideră că Lorenzo poate avea un impact semnificativ în arhipelagul Azore.

Conform IPMA, insulele Flores şi Corvo din vestul arhipelagului ar putea fi cel mai grav afectate, la fel ca şi Sao Jorge, Pico, Graciosa, Faial şi Terceira, din zona centrală.

Uraganul se află în prezent la circa 2.200 de kilometri sud-vest de Azore, a indicat IPMA.

Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) din Statele Unite, a indicat că viteze mari ale vântului sunt din ce în ce mai posibile în Azore, marţi seara şi miercuri, care pot duce la producerea unor valuri mari şi curenţi puternici.

Economia din Azore depinde foarte mult de industrii precum agricultura, pescuitul şi turismul, activităţi ce pot fi perturbate rapid de evenimentele meteorologice catastrofale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel