Fostul prim-ministru al Portugaliei, Socrates, este acuzat de spălare de bani

Pixabay
Pixabay

În Portugalia, fostul prim-ministru este acuzat de spălare de bani și falsificare de înscrisuri oficiale. Decizia a venit de la Tribunalul central de investigaţii criminale.

Ministerul public, care va putea contesta această decizie, l-a acuzat pe fostul lider socialist, José Socrates, că a primit aproximativ 34 de milioane de euro în schimbul unor favoruri făcute unor grupuri economice în timp ce guverna Portugalia, între 2005 şi 2011. Socrates va trebui să se apere în instanţă pentru că a ascuns fonduri cu complicitatea omului de afaceri Carlos Santos Silva, un prieten din copilărie, informează Agerpres. 

Cu toate acestea, decizia luată vineri este răsunătoare pentru procurorii care acuzaseră în total 19 persoane şi nouă companii de 189 de infracţiuni, judecătorul de instrucţie Ivo Rosa menţinând în cele din urmă doar 12 acuzaţii. Pe lângă Socrates şi Santos Silva, fostul bancher Ricardo Salgado va trebui să răspundă pentru trei infracţiuni de abuz de încredere, iar fostul ministru Armando Vara va fi judecat pentru spălare de bani.

Cele trei infracţiuni de corupţie pasivă atribuite fostului premier Socrates fuseseră deja prescrise până la momentul formulării acuzaţiei, în octombrie 2017, a estimat magistratul de instrucţie Ivo Rosa care, timp de mai mult de trei ore, a citit un rezumat al hotărârii sale în timpul unei emisiuni transmise în direct.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel