Ponta va avea o întrevedere cu Barroso

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray, a declarat, miercuri, că premierul României Victor Ponta și președintele CE, Jose Manuel Durao Barroso, vor avea o întâlnire oficială luni.

”Există un sentiment de încredere între Comisie şi România. Prim-ministrul Ponta se întâlneşte luni cu domnul Barosso. Avem încredere că noul Guvern va profita de această oportunitate ivită în urma alegerilor”, a declarat Mark Gray, de la tribuna unde prezenta raportul Mecanismului de Cooperare și Verificare pentru România.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a mai precizat în acest context, că un nou raport MCV despre evoluțiile României și Bulgariei va fi prezentat în luna decembrie a acestui an.

La vizita din vară a președintelui CE, Jose Barroso, acesta i-a prezentat prim-ministrului român o listă în 11 puncte, ce se cereau rezolvate până la publicarea următorului raport MCV, în vederea îmbunătățirii situației instabile din România. Printre altele, CE cerea garantarea atribuțiilor Curții Constituționale, respectarea Constituției la emiterea ordonanțelor de urgență, numirea unui Avocat al Poporului care să se bucure de sprijinul diferitelor partide sau evitarea acordării de grațieri prezidențiale în timpul mandatului de președinte interimar.

Cu o zi înainte de publicarea raportului MCV, Guvernul a dat publicității un comunicat în care se anunța că toate cele 11 cerințele ale președintelui CE au fost îndeplinite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel