Ponta și Parlamentul, criticați aspru de șefa DNA în presa străină

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, este nemulțumită că liderii politici se solidarizează cu unii dintre colegii lor implicați în dosare de corupție și critică Parlamentul pentru că face zid în jurul legislatorilor cu probleme penale.

Kovesi a fost întrebată, într-un interviu acordat ziarului austriac Der Standard, de ce premierul Ponta se solidarizează cu aproape toți politicienii de top implicați în dosare penale.

"Nu doar declarațiile politicienilor sunt o dovadă a lipsei de voință politică cu privire la lupta anticorupție  în rândul politicienilor de vârf ai României. Lipsa voinței este vizibilă îndeosebi când Parlamentul refuză să-și dea consimțământul pentru arestarea parlamentarilor acuzați", a spus Kovesi, care a explicat că legislatorii români se bucură de privilegiul imunității.

Procurorul șef al DNA a adăugat că ea găsește "interesant" cum solidaritatea cu parlamentarii penali este nu ține de afilierea politică a celui acuzat. "Solicitările noastre au fost respinse și în cazul parlamentarilor Puterii și a celor din Opoziție", a punctat Laura Codruța Kovesi.

Kovesi, în Der Standard: șefa DNA dezvăluie cum se "toarnă" politicienii între ei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel