Ponta, despre acordul cu FMI: Exclud ruperea înțelegerii! Deficitul de 0,9%, inacceptabil

Premierul Victor Ponta a declarat că solicitarea FMI privind un deficit bugetar de 0,9% este inacceptabilă, dar că exclude ruperea acordului cu Fondul. El a precizat că la anul, când înțelegerea cu FMI va expira, probabil că Executivul nu o va reînnoi.

"E o perioadă de negocieri. Eu am deja suficientă experiență (...). De fiecare dată negocierile sunt dure. (...) Azi când vorbim cred că nu se va rupe niciun acord cu FMI. (...) Pentru mine, ca prim-ministru, și Guvernul meu e inacceptabil un deficit de 0,9% din PIB", a afirmat Ponta pentru obiectiv.info.

Băsescu, atacuri vehemente la FMI, Comisia Europeană și Banca Mondială

 

Fondul Monetar Internațional (FMI) a solicitat un deficit bugetar de 0,9% din PIB pentru anul 2015, dar autoritățile române consideră inacceptabil un deficit bugetar mai mic de 1,4%.

"România nu își poate permite azi să coboare sub un deficit de 1,4% din PIB. (...) Mandatul meu este de a nu coborî sub 1,4%, care oricum este prea mic și prea apăsător pentru situația României de azi. Orice discuție sub 1,4% este inacceptabilă. Dacă s-ar porni de la o negociere de 0,9% pe cash, ar duce la o îngenunchere definitivă a economiei românești", a declarat vineri ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, la Antena 3.

Promisiunea lui Ponta pentru NATO, spulberată de Troică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel