Promisiunea lui Ponta pentru NATO, spulberată de Troică

[] []

05 dec 2014 / 16:10
Salveaza PDF Comentarii

Premierul Victor Ponta a declarat că Executivul european nu este de acord cu creșterea cheltuielilor pentru apărare cu 0,3% din Produsul Intern Brut.

"Situția economică a fost reconfirmată azi de către Eurostat: România are cea mai mare creștere din UE pe trimestrul trei (...) În 2015, putem să ne îndeplinim promisiunea pe care eu și dl Iohannis am făcut-o că 2015 nu aduce nico taxă și niciun impozit suplimentar și tot ceea ce este deja adoptat ca măsuri", a declarat Ponta la obiectiv.info.

Comisia Europeană nu este de acord cu creșterea cheltuielilor de apărare, a precizat Ponta, deși guvernul român s-a angajat în fața partenerilor NATO că acestea vor ajunge până la valoare de 2% din PIB, ca urmare a situației regionale delicate. Guvernul român și FMI vor continua negocierile, a arătat Ponta.

"Mai vrem ca Romania să își poată mări cheltuielile de apărare, Comisia Europeana a zis 'știu ce ați discutat la NATO, dar noi nu suntem de acord", a declarat Ponta.

Premierul a adăugat că își dorește "un fond special care să fie folosit în exclusivitatea pentru cofinanțarea proiectelor europene".

Ponta: "Înfrângerea din 16 e și o oportunitate pentru PSD"

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27