Promisiunea lui Ponta pentru NATO, spulberată de Troică

Premierul Victor Ponta a declarat că Executivul european nu este de acord cu creșterea cheltuielilor pentru apărare cu 0,3% din Produsul Intern Brut.

"Situția economică a fost reconfirmată azi de către Eurostat: România are cea mai mare creștere din UE pe trimestrul trei (...) În 2015, putem să ne îndeplinim promisiunea pe care eu și dl Iohannis am făcut-o că 2015 nu aduce nico taxă și niciun impozit suplimentar și tot ceea ce este deja adoptat ca măsuri", a declarat Ponta la obiectiv.info.

Comisia Europeană nu este de acord cu creșterea cheltuielilor de apărare, a precizat Ponta, deși guvernul român s-a angajat în fața partenerilor NATO că acestea vor ajunge până la valoare de 2% din PIB, ca urmare a situației regionale delicate. Guvernul român și FMI vor continua negocierile, a arătat Ponta.

"Mai vrem ca Romania să își poată mări cheltuielile de apărare, Comisia Europeana a zis 'știu ce ați discutat la NATO, dar noi nu suntem de acord", a declarat Ponta.

Premierul a adăugat că își dorește "un fond special care să fie folosit în exclusivitatea pentru cofinanțarea proiectelor europene".

Ponta: "Înfrângerea din 16 e și o oportunitate pentru PSD"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel