Băsescu, atacuri vehemente la FMI, Comisia Europeană și Banca Mondială

Președintele Traian Băsescu a avertizat, joi seară, cu privire la întreruperea acordului pe care România îl are cu FMI, apreciind că încetarea acestei înțelegeri va fi o "bilă neagră" și pentru Troica FMI - Banca Mondială - Comisia Europeană.

"Ștu că în momentul de față (Guvernul) are dificultăți, nu știu cum le va rezolva. N-aș vrea ca rezolvarea să fie o întrerupere a acordului FMI. România a trecut de mult de faza în care nu putea să ducă până la capăt un acord cu Fondul. Dacă nu se continuă acordul cu FMI, cred că va fi o mare bilă neagră și pentru FMI,  ar fi prima dată  când o țară iese mai slăbită din punct de vedere al consolidării fiscale decat cum a intrat, și asta e și responsabilitatea FMI, a Comisiei Europene și a Băncii Mondiale", a spus Traian Băsescu într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni.

Băsescu cere alt premier PSD: Ponta, complet discreditat în UE. Un bolovan de piciorul României

Traian Băsescu a insistat că troica va purta o responsabilitate dacă acordul cu România nu se va finaliza.

"România a intrat într-o condiție bună în cel de-al treilea acord consecutiv și ar fi o mare pată pentru FMI și CE dacă Romania iese mai puțin stabilă decât la intrare. FMI și Comisia au stat și au privit de la distanță aventurile fiscale din ultimele 8 luni din România, în perspectiva alegerilor prezidențiale. Vor avea o responsabilitate mare și CE, și delegatul comisiei, și Banca Mondiala, dacă România nu finalizează acest acord. Au știut foarte bine ce se întamplă în Romania", a afirmat Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel