Ponta: 2013, fără tichete de masă, restructurări în ministere și tăieri de sporuri

Premierul   Victor Ponta a declarat, joi seara, într-o intervenție telefonică la România TV că în anul în care urmează Executivul pe care îl conduce nu va recurge la tăieri ale pensiilor şi ale salariilor angajaţiilor din sectorul bugetar. De asemenea, pentru revoluționari nu vor mai fi bani, tichetele de masă vor fi eliminate, iar miniștrii vor avea liber la restructurări.

"În afară de reîntregirea salariilor nu vom avea bani pentru tichetele de masă sau pentru al 13-lea salariu. Este loc de salvat bani şi de încasat mai mulţi bani la bugetul de stat. Nu vor fi tăieri de pensii şi salarii", a declarat Victor Ponta la România TV.

 "Pe mine mă interesează ca uşor-uşor o parte din atribuţiile guvernului central să treacă spre regiuni, către autorităţi locale, or miniştrii nu pot rămâne cu oamenii pe care îi au acum. Nu vreau să spun în detaliu câte mii de oameni lucrează la Ministerul de Finanţe sau câte mii lucrează în alte ministere. E clar că un ministru care vrea acum să îşi pregătească ministerul pentru următorii patru ani are loc de rearanjat, de restructurat. Dacă vor constata la modul serios că sunt oameni pe care îi plătesc degeaba, au mână liberă să facă restructurări. Cu atât mai mult cu cât, cu excepţia Sănătăţii - iar aici nu pentru minister, ci pentru spitale, nu voi aproba să se facă angajări", a declarat Victor Ponta la România TV.

 Totodată, Victor Ponta a făcut precizarea că se va taia din sporurile acordate angajaţilor din companiile de stat.

 "Vreau să facem un echilibru în aşa fel încât între venitul cel mai mic şi cel mai mare să nu mai fie o aşa mare diferenţă, de 1 la 10, ci să fie una de la 1 la 3 sau la 4. (...) Găsim o soluţie de salarizare corectă", a mai declarat premierul.

 De asemenea, întrebat de analistul Bogdan Chirieac despre câte locuri de muncă sunt prevăzute în programul de guvernare, premierul a declarat că el nu crede în faptul că statul trebuie să creeze locuri de muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel