Polonia refuză mecanismul de relocare a imigranților al UE, în ciuda noii legislații privind migrația

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Prim-ministrul Poloniei, Donald Tusk, a declarat miercuri că țara sa nu va accepta un mecanism de relocare a imigranților al Uniunii Europene, în ciuda aprobării de către Parlamentul European a unei legislații menite să limiteze migrația în continent, relatează Reuters.

Legislativii europeni au votat mai devreme în aceeași zi o revizuire a sistemului de migrație al blocului, care să reducă durata procedurilor de securitate și azil și să crească numărul de returnări de migranți pentru a reduce migrația nedorită din Orientul Mijlociu și Africa, o prioritate înaltă pe agenda UE.

"Vom găsi moduri să protejăm Polonia chiar și dacă pactul de migrație va intra în vigoare în forma sa actuală, fără mecanismul de relocare", a declarat Tusk reporterilor.

El a adăugat că țările UE trebuie să se concentreze pe protejarea propriilor granițe.

Polonia a susținut anterior că ar trebui să fie exemptată de mecanismul de solidaritate din noua legislație, deoarece a ajutat și a primit cel mai mare număr de refugiați ucraineni din momentul invaziei Rusiei în țară în 2022.

Migrația a fost o problemă sensibilă în UE din momentul în care peste un milion de persoane - în principal refugiați sirieni - au ajuns peste Marea Mediterană în 2015, lăsând blocul nepregătit în fața scenelor de haos și suferință.

Peste 46.000 de persoane au intrat în UE de la începutul anului până acum, în afara punctelor de trecere a frontierei regulate, conform datelor ONU, care estimează, de asemenea, că 400 de persoane au murit încercând să intre.

După aprobarea de către Parlamentul European, legislația trebuie să fie aprobată în cursul acestei luni de către statele membre. Acestea vor avea apoi doi ani pentru a o implementa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel