Polonia, răspuns dur către Macron: Nu știe ce se întâmplă

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron

Polonia nu se confruntă cu riscul de a fi izolată pe plan internațional, a declarat vineri ministrul polonez de externe Witold Waszczykowski, care l-a acuzat de asemenea pe președintele francez Emmanuel Macron că nu urmărește evoluțiile din Europa Centrală, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Waszczykowski a comentat astfel o afirmație anterioară a lui Macron conform căreia guvernul de la Varșovia se izolează de Europa.

"Polonia nu este izolată", a spus Waszczykowski într-o conferință de presă comună la Varșovia cu omologii din România, Teodor Meleșcanu, și Turcia, Mevlut Cavusoglu, precum și cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

"Găzduim astăzi o întâlnire importantă. Președintele Macron nu urmărește cu atenție știrile, așa că nu știe ce se întâmplă în această parte a Europei. Însă acest lucru se întâmplă uneori", a adăugat șeful diplomației poloneze.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, se află într-o vizită de două zile în Polonia, unde este desfășurat un batalion al forțelor aliate condus de SUA.

Polonia a decis să se izoleze în Europa și să meargă împotriva acesteia într-o serie de dosare ale Uniunii Europene, a declarat vineri, la Varna, președintele francez Emmanuel Macron, aflat într-o vizită în Bulgaria.

La finalul întrevederii cu președintele bulgar Rumen Radev, șeful statului francez a subliniat că Polonia nu poate determina direcția Europei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel