Polonia mută trupe din Vest la granița cu Ucraina. Măsură fără precedent în ultimele două decenii

Polonia a decis să disloce în Estul țării trupe din Vest pe fondul "celei mai mari crize de securitate de la sfârșitul Războiului Rece". Este o reașezare majoră a structurii militare, a declarat ministrul polonez al Apărării pentru Associated Press.

"Situația geopolitică s-a schimbat, avem cea mai mare criză de securitate de la sfârșitul Războiului Rece și trebuie să tragem niște concluzii de aici", a spus ministru Tomasz Siemoniak pentru AP.

El a explicat că numărul trupelor staționate la trei baze militare din Est se va tripla în următorii doi ani. Siemoniak nu consideră că măsura este una radicală, calificând-o drept una de protecție determinată de amenințarea pe care o reprezintă conflictul din Ucraina. "Ne-ar plăcea ca aceste unități din estul Poloniei să fie mai eficiente", a arătat el.

Cea mai mare parte a armatei poloneze este poziționată în partea Vestică a țării. Varșovia nu și-a reașezat structura militară de la dizolvarea blocului sovietic.

Polonia plănuiește să investească în modernizarea armatei. "În prezent, flancul nostru estic este crucial. Vom lucra la detalii, vom păstra și dezvolta ceea ce avem. Am analizat infrastructura. Sincer, pare depășită, așa că o vom îmbunătăți", a spui Siemoniak.

Polonia a cerut NATO în aprilie să disloce permanent 10.000 de soldați ai alianței pe teritoriul polonez, în contextul crizei ucrainene. Solicitarea nu a primis un răspuns direct.

Președinte: Putin a propus României împărțirea Ucrainei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel