Polonia și Croația reacționează după solicitările lui Orban

donald-tusk-polonia dece
donald-tusk-polonia dece

Solicitările premierului ungar Viktor Orban privind drepturile etnicilor maghiari au creat neliniște printre vecinii Ungariei. Polonia a catalogat comentariile liderului FIDESZ drept "nefericite și deranjante", în timp ce un cotidian din Croația l-a criticat dur pe Orban, despre care a scris că are cereri similare cu cele ale lui Vladimir Putin.

MAE ungar rectifică mesajul lui Orban: Nu se referea la autonomie!

Declarațiile lui Orban din Parlamentul ungar au sădit îngrijorări în special în Ucraina, țara măcinată în est de conflicte cu separatiștii. Ministrul de Externe al Ucrainei l-a convocat miercuri pe ambasadorul Ungariei la Kiev.

Cotidianul croat Jutarnji List  scrie că solicitările lui Orban sunt asemănătoare celor expuse de Vladimir Putin, președintele rus exprimându-și constant grija pentru etnicii ruși din afara granițelor Federației.

"Îmi pare rău să spun asta, dar consider declarațiile făcute de premierul Orban drept nefericite", a declarat și șeful Guvernului polonez, Donald Tusk, citat de Warsaw Voice online.

"Astăzi, când suntem martorii eforturilor Rusiei de a sparge Ucraina, astfel de afirmații trebuie să stârnească îngrijorare. Trebuie să fim atenți ca, sub nicio formă, intenționat sau nu, să nu lăsăm impresia că sprijinim acțiunile separatiștilor pro-ruși", a adăugat premierul polonez.

Donald Tusk a adăugat că Executivul Poloniei se va asigura că niciunul dintre vecinii săi nu va amenința integritatea și suveranitatea Ucrainei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel