Polonia cumpără 18 platforme Himars și mii de rachete de înaltă precizie

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Forțele armate poloneze își vor spori capacitățile de artilerie cu rază lungă de acțiune cu sisteme HIMARS și muniții de înaltă precizie fabricate în SUA.

Departamentul de Stat al SUA a aprobat o achiziție de 10 miliarde de dolari de lansatoare și muniții HIMARS de către Polonia, a anunțat Agenția de Cooperare pentru Securitatea Apărării (DSCA), conform RMX.

Contractul include 18 lansatoare HIMARS, 45 de rachete ATACMS cu o rază de acțiune de 300 de kilometri, 478 de kituri de încărcare a rachetelor, 461 de seturi GMLRS-AW de înaltă precizie, 521 de kituri GMRLS-U și 532 de seturi de GMLRS-ER AW cu o rază de 150 de kilometri. De asemenea, acesta include piese de schimb, rachete de antrenament și soluții logistice.

„Am intrat în negocieri privind prețurile”, a scris ministrul polonez al apărării, Mariusz Błaszczak, pe Twitter.

„Achiziția propusă va ajuta forțele armate poloneze să-și atingă obiectivele privind modernizarea capabilităților și o creștere suplimentară a interoperabilității cu SUA și alți aliați”, a adăugat Błaszczak.

Fiecare set de rachete (cu excepția ATACMS) este format din șase piese, costul total estimat al tranzacției fiind de 10 miliarde de dolari (45 de miliarde de zloți).

Aceasta este a doua comandă plasată de guvernul polonez pentru lansatoarele HIMARS. În 2019, Polonia a comandat 20 de lansatoare, pentru care livrările urmează să înceapă anul acesta.

CITEȘTE AICI     -    Andrzej Duda: Nu am nimic împotriva unei noi cortine de fier în Europa. Sunt pregătit să o ridic până la nori, dacă asta înseamnă că rușii nu o pot trece

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel