Andrzej Duda: Nu am nimic împotriva unei noi cortine de fier în Europa. Sunt pregătit să o ridic până la nori, dacă asta înseamnă că rușii nu o pot trece

Președintele polonez Andrzej Duda a insistat că nu are nimic împotriva unei noi cortine de fier în Europa, dacă aceasta protejează țările de politica imperială a Rusiei.

Andrzej Duda a făcut observațiile în urma unei întâlniri la Riga cu omologul său leton, Egils Levits, în timpul căreia a discutat despre provocările actuale de securitate cu care se confruntă continentul.

Președintele polonez a evidențiat perspectiva globală asupra securității și modul în care viitorul s-a schimbat din cauza evenimentelor din ultimul an. El a spus că statele baltice au avertizat lumea că „comunismul din Rusia și mentalitatea Marelui Rus nu au dispărut de pe fața pământului”.

„Uniunea Sovietică nu s-a prăbușit”, a susținut Duda. „Asistăm acum la renașterea acesteia, la această explozie a mentalității imperiale a Rusiei, care a dus la o agresiune împotriva Europei de Est”, a adăugat el.

Potrivit lui Duda, „Russkiy mir” („pacea rusă”) înseamnă sărăcie, înrobire și mizerie.

„Nu am fost niciodată de acord cu înrobirea și nu vom fi niciodată. Ceea ce a făcut Rusia în ultima vreme a arătat lumii că orice povești despre pacea perpetuă reprezintă o fantezie. Nu vrem pacea Rusiei, lăsați Rusia să-și păstreze pacea pentru ea însăși. Avem propria noastră viață, propriile noastre planuri și suntem pregătiți să le apărăm”, a subliniat Duda.

Duda, în favoarea unei noi cortine de fier

Premierul polonez a trecut apoi la declarația privind cortina de fier, susținând că „ceea ce odată a fost un simbol al subjugării Europei Centrale și de Est ar trebui să devină acum un simbol al securității”, adăugând că nu are nimic împotriva unei cortine de fier care să cadă peste Europa.

„Sunt pregătit să ridic o cortină de fier până la nori dacă asta înseamnă că rușii vor sta departe de noi și nu o pot trece”, a spus el.

Duda a mai spus că este împotriva războiului și că absolut nu vrea ca Polonia să fie târâtă în el.

„Împreună cu președintele Levits, vom face tot ce ne stă în putere pentru a preveni războiul să vină în țările noastre.”, a adăugt el.

Președintele polonez a fost într-o vizită de trei zile în Letonia împreună cu soția sa. Discuțiile cu autoritățile letone s-au concentrat pe sprijinul pentru Ucraina și planurile de a consolida în continuare flancul estic al NATO. Duda sa întâlnit și cu ambasadorul polonez în Letonia, conform RMX.

CITEȘTE ȘI     -    „Tancurile secrete“ care nu pot fi trimise în Ucraina. Hartmann: De acest lucru se teme Federația Rusă

Deși SUA s-au poziționat în favoarea trimiterii de tancuri Abrams, potrivit lui H. D. Hartmann, acestea nu vor fi de ultimă generație, ci vor fi mai vechi, deoarece ultimele astfel de tancuri conțin o „tehnologie secretă“ ce nu permite relocarea lor de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/1tqbkwzkqXw" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel