Polonia avertizează că mâncarea din insecte promovată în UE va afecta agricultura. Rusia ar fi în spatele acestei mișcări și ar vrea să distrugă piața alimentară europeană

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Promovarea de către Uniunea Europeană a insectelor în alimente va dăuna agriculturii tradiționale, avertizează fostul ministru polonez al agriculturii

În ianuarie, Uniunea Europeană a aprobat comercializarea de insecte pentru consum uman sub formă de pulbere și alte forme uscate, dar nu toată lumea este mulțumită de această decizie.

Fostul ministru polonez al agriculturii, Jan Ardanowski, spune că instituțiile UE inspirate de mișcările ecologiste au declarat război agriculturii tradiționale și încearcă să acopere buzunarele marilor giganți ai corporațiilor alimentare.

Potrivit lui Ardanowski, aceasta marchează începutul schimbărilor în agricultură, care vor avea consecințe grave nu numai pentru fermieri, ci și pentru standardele de nutriție. El a declarat pentru cotidianul catolic „Nasz Dziennik” că Comisia Europeană are o mulțime de reglementări care autorizează următorul val de produse pe bază de insecte pentru consumul uman.

Fostul ministru al agriculturii a spus că aceste schimbări fac parte din „următoarea fază de limitare a agriculturii” și „numai o persoană de rea-credință nu vede atacul asupra agriculturii, condus de așa-numitele organizații de mediu”.

CITEȘTE ȘI     -    Alimentele pe bază de insecte trebuie etichetate și vândute separat, în Ungaria

Acțiunile ecologiștilor ar fi sponsorizate de Rusia

Ardanowski a mai remarcat că, potrivit rapoartelor presei, „activitatea așa-zișilor ecologisti a fost sponsorizată de Rusia, care a cheltuit zeci de milioane de euro pe operațiune”.

El a continuat spunând că Rusia, ca unul dintre cei mai mari producători de alimente din lume, ar fi putut fi hotărâtă nu numai să facă Europa dependentă de resursele sale energetice, ci și să distrugă piața europeană de producție alimentară.

Când a fost întrebat dacă fermierii ar ajusta producția la noile standarde, el a răspuns scurt, spunând: „În niciun caz”.

Ardanowski a explicat că terenurile cultivate sau clădirile agricole sunt improprii pentru creșterea insectelor. 

„Schimbarea creează o oportunitate pentru corporațiile internaționale de a câștiga bani mulți. Ei pot construi și extinde fabrici foarte repede”, a avertizat el, conform RMX.

CITEȘTE ȘI     -    Greierele, considerat OFICIAL aliment în Uniunea Europeană

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel